İsrail’de 7 devlet hastanesi müdürü yaptıkları ortak açıklamada, devletin kendilerine karşı olan yükümlülüklerini ihlal ettikleri gerekçesi ile çarşamba gününden itibaren greve gideceklerini açıklarken, yarından itibaren ise söz konusu hastanelerin Covid-19 hastalarını kabul etmeyi bırakabileceklerini aktardı.

“CORONA VİRÜSÜ KRİZİNİN ZİRVESİNDE TERK EDİLDİK”

Açıklamada, “İmzaladığımız anlaşma uygulanmıyor, gelecek yıl için bir çözüm yok, tedarikçilere ödeme yapma imkanımız yok ve çöküşten önce sadece birkaç günlük oksijenimiz kaldı. Corona ile Maliye ve Sağlık Bakanlıklarının bağlantısının kesilmesiyle aynı anda mücadele etmek mümkün değil. Corona virüsü krizinin zirvesinde terk edildik. Tarihimizin en büyük krizine girdik" ifadeleri kullanıldı.

“MEVCUT DURUMDA TEDAVİLERE DEVAM EDEMİYORUZ”

Kudüs'teki Shaare Zedek Tıp Merkezi Müdürü Dr. Ofer Marin yaptığı açıklamada, “Mevcut durumda tedavilere devam edemiyoruz. Ekipmanımız, imkanımız ve ödeyecek maaşımız yok. Vicdanımız bizi yarından itibaren corona virüsü hastalarını tedavi etmeyi bırakmaya zorluyor” diye konuştu.

Çarşamba gününe kadar talepleri yerine getirilmemesi durumunda söz konusu hastanelerin sadece acil vakalara bakacağı belirtildi.

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı! İşte 22 Ağustos 2021 güncel corona virüsü (koronavirüs) vaka ve vefat verileri" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 22 Ağustos 2021 Pazar gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 206 kişi hayatını kaybetti. Günlük vaka sayısında ise düne göre düşüş yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Hafta sonu vaka sayılarında beklediğimiz düşüşler gerçekleşmedi. Bu bize daha dikkatli ve tedbirlere uymada daha ısrarcı olmamız gerektiği uyarısında bulunuyor. Aşı ile başarmak mümkün' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/22/iecrop/koca-sozcu-3_16_9_1629654644.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/saglik-bakani-fahrettin-koca-kritik-tabloyu-paylasti-iste-22-agustos-2021-guncel-corona-virusu-koronavirus-vaka-ve-vefat-verileri-6607533/"]

[old_news_related_template title="Uzman 'eskisi gibi değil' diyerek uyardı: 3-4 kat daha fazla enfekte ediyor" desc="Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, insanların halen Covid-19’un sadece yaşlıları öldürdüğüne, gençlerde etki etmediğine, grip gibi atlatıldığına inandıklarını kaydederek, “Şunu kabul etmeliyiz ki şu andaki Covid-19, geçen yılki hastalık ile aynı değil. Delta varyantı daha bulaşıcı, daha genç yaştaki insanları etkiliyor ve 3-4 kat daha fazla kişiyi enfekte ediyor” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/22/iecrop/yogun-bakim-dha_16_9_1629644908.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/uzman-eskisi-gibi-degil-diyerek-uyardi-3-4-kat-daha-fazla-enfekte-ediyor-6607623/"]