Katar'daki yetkililer, LGBT bayraklarına benzer gökkuşağı desenleri içeren çocuk oyuncaklarına 'İslami değerlere aykırı' olduğu gerekçesiyle el koydu.

Son dönemde Türkiye ile ilişkileriyle de konuşulan Katar, gelecek yılki Dünya Futbol Kupası'na ev sahipliği yapacak. Turnuva için herkesi ülkeye davet eden muhafazakar Müslüman Emirlik'te eşcinsellik yasa dışı olarak kabul ediliyor.

Katar hükümeti bunun üzerine harekete geçti.

Authorities in Qatar have seized a line of what they called 'un-Islamic' children's toys that feature rainbow patterns similar to LGBT flags (pictured)

Mağazalardan gökkuşağı rengindeki çocuk oyuncaklarına el konulurken, yetkililer bunların 'İslami değerlere' aykırı olduğunu öne sürdü.

LGBTİ BAYRAKLARINA BENZER RENKLER

Emirliğin ticaret ve sanayi bakanlığı gökkuşağı renklerinin neden yasaklandığını açıklamazken, LGBTİ bayrağına yakın olduğu gerekçesiyle böyle bir karar alındığı öne sürüldü.

Katar Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Katar'ın farklı bölgelerindeki çeşitli perakende satış noktalarında denetim kampanyaları yürütüldüğünü" belirtildi.

'İSLAMİ DEĞERLERE AYKIRI'

Yapılan açıklamada, 'Kampanyalar, İslami değerlere aykırı sloganlar taşıyan çocuk oyuncaklarına el konulması da dahil olmak üzere çeşitli ihlallerin ele geçirilmesi ve serbest bırakılmasıyla sonuçlandı.' ifadeleri yer aldı.

Resmi QNA haber ajansında yapılan ayrı bir açıklamada, "Bakanlık, tüm vatandaşları ve sakinleri geleneklerimize aykırı logo veya tasarım taşıyan herhangi bir ürünü bildirmeye çağırıyor"  ifadeleri yer aldı.

Katar makamlarından ise iddialara resmi bir yanıt gelmedi.

[old_news_related_template title="Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüştü" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/18/iecrop/katar-1_16_9_1639842182.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/erdogan-katar-emiri-seyh-temim-bin-hamed-al-sani-ile-gorustu-6835459/"]

[old_news_related_template title="Katar’a koyun ihracı kasapları isyan ettirdi" desc="2.5 milyon küçükbaş hayvan satıldı, arz sıkıntısı başladı. Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur’a göre, etin kilosu yılbaşında 150 TL’ye çıkacak ve bayramda kesecek hayvan bulunamayacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/20/iecrop/shutterstock_1976399240_16_9_1639989518.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/katara-koyun-ihraci-kasaplari-isyan-ettirdi-6837707/"]

[old_news_related_template title="Orta Doğu'da barış rüzgarları: BAE'den arka arkaya kritik hamleler" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin fiili lideri El-Nahyan arasında gerçekleşen görüşme ve imzalanan anlaşmalar bir süredir gündemden düşmezken, kanlı bıçaklı Ankara ve Abu Dabi yönetimleri ilişkileri de normalleşme sürecine girdi. Son dönemde 'iyilik meleği' rolünü üstlenen BAE, Suriye ve İran ile de resmi temaslarda bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/06/iecrop/bae-enflasyon_16_9_1638194115_16_9_1638791706.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/orta-doguda-baris-ruzgarlari-baeden-arka-arkaya-kritik-hamleler-6810941/"]