İngiltere'de Kraliyet ailesini zora sokan cinsel taciz iddialarıyla ilgili sıcak bir gelişme yaşandı.

ABD’de 18 yaşından küçük kızlara cinsel istismarda bulunduğu ve fuhuş ağı oluşturduğu suçlamasıyla tutuklanan ve hapishanede intihar eden milyarder iş adamı Jeffrey Epstein'ın mağdurlarından Virginia Roberts, Prens Andrew’a dava açmıştı.

Davayla ilgili krealiyet ailesini de yakından ilgilendiren bir iddia ortaya atıldı. ABD merkezli The Daily Beast haber sitesi, Meghan Markle'ın Virginia Roberts tarafından Prens Andrew'a getirilen hukuk davasının bir parçası olarak ifade vermeye çağrılabileceğini öne sürdü.

'GERÇEĞİ SÖYLEYECEĞİNE GÜVENİLECEK BİRİ'

Roberts'ı davada temsil eden avukat David Boies, Daily Beast'e Sussex Düşesi'nin 'gerçeği söyleyeceğine' güvenilebilecek biri olduğunu söyledi.

Boies ayrıca, Markle'ın ABD'de yaşadığı için dikkate alınması gerektiğini ve dolayısıyla ABD mahkemelerinin yargı yetkisine tabi olduğunu söyledi.

Düşesin ayrıca, "Prens Andrew'un yakın bir arkadaşı olduğu ve bu nedenle belki de onun ne yaptığını görebilecek bir konumda olduğu" için düşünüldüğünü söyledi.

Avukat, 'Onunla geçmişteki ilişkisi nedeniyle, çok önemli bilgilere sahip olabilir ve kesinlikle biraz bilgisi olacaktır.' diye ekledi.

38 yaşındaki Virginia Roberts, 2001 yılında, henüz 17 yaşındayken Prens Andrew ile üç kez cinsel ilişkiye zorlandığını iddia etmişti. Prens Andrew, kendisine yöneltilen tüm iddiaları ise reddetmişti.

Davayla ilgili ilk duruşma ise 4 Ocak'ta yapılacak.

[old_news_related_template title="Seks tarikatı davası sürüyor: Maxwell, savunmasız kızları seçen bir avcıydı" desc="ABD'yi sarsan seks ticareti ve cinsel istismar davasında, kararın Noel’den önce verilmesi bekleniyor. Savcılık avukatı, kapanış konuşmasında, davada yargılanan iş insanı Jeffrey Epstein'ın kız arkadaşı Ghislaine Maxwell'in, para karşılığında küçük kızları hedef alan “tehlikeli bir avcı” olduğunu söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/21/iecrop/maxwell4-reuters_16_9_1640066660.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/seks-tarikati-davasi-suruyor-maxwell-savunmasiz-kizlari-secen-bir-avciydi-6839176/"]

[old_news_related_template title="Kraliyet ailesinde sular durulmuyor: Meghan ve Kate arasındaki kavga ile ilgili yeni iddialar..." desc="Prens Harry, Meghan Markle ile evlendiğinden beri kraliyet ailesinde de sular durulmuyor. Kraliyet görevlerini bırakan çift, geçtiğimiz aylarda Oprah Winfrey'in programına katılmış ve birbirinden çarpıcı iddialarda bulunmuşlardı. Bu defa kraliyet ailesine yakın bir isimden Meghan Markle'a yönelik iddialar geldi: Asıl ağlayan kişi Kate'di." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/04/iecrop/markle_kate-sozcu_16_9_1638600701.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kraliyet-ailesinde-sular-durulmuyor-meghan-ve-kate-arasindaki-kavga-ile-ilgili-yeni-iddialar-6807246/"]

[old_news_related_template title="Maxvell'in kara kitabı: Prens Andrew'dan, Trump'a birçok isim var" desc="ABD'de milyarder iş insanı Jeffrey Epstein için cinsel istismara aracılık yapma suçlamasıyla cezaevinde tutulan sosyetik ABD'li Ghislane Maxwell'in yargılandığı davada yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. En son, Epstein'in 'kara kitabı' mahkemenin gündemindeydi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/14/iecrop/wx7litr7fjmchexush4tfdhc5a_16_9_1639493088.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/maxvellin-kara-kitabi-prens-andrewdan-trumpa-bir-cok-isim-var-6827240/"]