Avrupa Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel’in Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefon görüşmesi yaptığı aktarılarak, görüşmede bölgedeki durumun ve 15 Aralık'ta düzenlenecek Doğu Ortaklığı Zirvesi hazırlıklarının ele alındığı ifade edildi.

Açıklamada, Michel’in Doğu Ortaklığı Zirvesi kapsamında Aliyev ve Paşinyan’a Brüksel'de bir toplantıya ev sahipliği yapma teklifinde bulunduğu ve iki liderin bölgesel durum ile AB'nin desteklediği müreffeh ve istikrarlı bir Güney Kafkasya için gerilimlerin üstesinden gelmenin yollarını tartışmak üzere Brüksel'de bir araya gelme konusunda anlaştıkları aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, Aliyev ve Paşinyan'ın Savunma Bakanları düzeyinde bir “olay önleme mekanizması” olarak hizmet edecek doğrudan bir iletişim hattı kurma konusunda da anlaştıkları ifade edildi.

[old_news_related_template title="Azerbaycan: Ermenistan 7 askerimizi öldürdü" desc="Azerbaycan Savunma Bakanlığı bugün bir açıklama yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/17/iecrop/azerbaycan-retuers_16_9_1637134149.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/azerbaycan-ermenistan-7-askerimizi-oldurdu-6773543/"]

[old_news_related_template title="Azerbaycan sınırında gerilim tırmandı! Ermenistan, Rusya'dan yardım istedi" desc="Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan sınırında çıkan çatışmalarda 15 Ermeni askerinin öldüğünü, 12'sinin de yaralandığını açıklamış, Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise Ermeni birliklerinin Azeri mevzilerine saldırdığını ve yaralı askerlerinin olduğunu bildirmişti. Ermenistan Savunma Bakanlığı, Rusya'nın arabuluculuğu ile Azerbaycan-Ermenistan sınırında ateşkes ilan edildiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/16/iecrop/ermenistan-reuters5_16_9_1637082626.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/azerbaycan-sinirinda-gerilim-tirmandi-ermenistan-rusyadan-yardim-istedi-6772738/"]