İsrail, işgali altındaki Kudüs'te yerel halkın tepkilerine rağmen yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Kudüs'ün Al-Tur bölgesinde bir apartmanda yaşayan aileler, İsrail mahkemesinin evlerini bu hafta içinde yıkım ve İsrailli yetkililere bu ayın sonuna kadar 2 milyon Yeni İsrail Şekeli ödemleri kararına tepki göstererek bir araya geldi.

ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI

Kudüs konusu üzerinde araştırmacı Fakhry Abu Diab yaptığı açıklamada, karara tepki göstererek yıkımla tehdit edilen binanın önünde bir araya geldiklerini kaydetti. İşgalci İsrail belediyesinin, ruhsat vermediği halde Filistinlilerin ruhsat almadığını iddia ettiğini belirten Abu Diab, mahkemenin ailelere 12 Eylül'e kadar evlerini kendi elleriyle yıkmaları için süre verdiğini, sonrasında İsrail güçlerinin apartmanı yıkacağını ve ceza ödeyeceklerini bildirdiğini aktardı. Abu Diab, bunun İsrail güçlerinin izlediği uluslararası hukuku çiğneyen bir politika oluğuna dikkat çekti.

[old_news_related_template title="İsrail'den Türkiye'de 'casusluk' gerekçesiyle tutuklanan çift ile ilgili açıklama" desc="İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Çamlıca Kulesi’nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evinin fotoğraflarını çektikleri iddia edilen İsrailli çift ile ilgili açıklamalarda bulundu. Benett, çiftin 'casus' olduğu iddialarını reddederken, çiftin serbest bırakılması için İsrailli yetkililerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/14/iecrop/cift-facebook-1_16_9_1636882611.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/israilden-turkiyede-casusluk-gerekcesiyle-tutuklanan-cift-ile-ilgili-aciklama-6768135/"]