Yunanistan Başbakanı Kyriakos mitsotakis bugün akşam saatlerinde iki gündür depremlerle sarsılan ve 1 vatandaşın ölümüne yaklaşık 1000 evin hasarına neden olan deprem bölgesini ziyaret etti.

Mitsotakis’i adada Girit Bölge Valisi ve Belediye Başkanı Manolis Kokkosalis ile kriz masası yöneticileri karşıladı. Mitsotakis depremden en çok etkilenen Arkalochori kentinde incelemelerde bulundu, çadır kentdeki vatandaşları ziyaret etti.



Kullanılamaz hale gelen okullar ile girilemez hale gelen evler için acil olarak 30 milyon euro yardım yapılacağını belirten Mitsotakis konu ile ilgili Alt Yapı Bakanlığı’ndan 56 mühendisin çalışmalara başladığını söyledi.

Özellikle Girit'te ve depremden etkilenen bölgelerde, altyapıdan sorumlu Altyapı ve Ulaştırma Bakan Yardımcısı George Karagiannis, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis'in emriyle ilk olarak deprem mağdurlarına 2 bin – 14 bin euro yardım yapılacağını açıkladı.

[old_news_related_template title="Girit 5.3'le yeniden sallandı: Halk geceyi sokakta geçirdi" desc="Yunanistan’ın Girit Adası'nda dünkü şiddetli deprem sonrası sismik hareketliliğin devam ettiği açıklandı. Ada halkı bu sabah saatlerinde 5.3'lük depremle güne başladı. Hasar gören binalarda yağmalanma olayları ise vatandaşları isyan ettirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/28/iecrop/girit-deprem-sha-2_16_9_1632832619.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/girit-5-3le-yeniden-sallandi-halk-geceyi-sokakta-gecirdi-6675304/"]