İtalya’da 18 yaşındayken eşinin katilini soğukkanlılıkla öldüren ve sonrasında Camorra mafyasının başına geçen Assunta Maresca, 86 yaşında hayatını kaybetti.

“Pupetta” (Küçük Oyuncak Bebek) ismiyle tanınan ve eski bir güzellik kraliçesi olan Maresca, İtalya’nın güçlü mafya örgütlerinden Camorra’nın ilk kadın lideri olarak dikkat çekmişti.

Ülkede kötü üne sahip bir karaborsacının kızı olan Maresca, 1950’lerin ortasında henüz 18 yaşındayken ve 6 aylık hamileyken Napoli’de kocasının ölüm emrini veren Camorra lideri Antonio Esposito’yu sokak ortasında vurarak öldürmüştü.

14 yıl hapis yatan Maresca, daha sonra yenilenen Camorra mafyasının ilk kadın lideri olmuştu.

Napoli’de birçok mafya örgütü, kadınlar tarafından yönetiliyor. Napolili birçok kadın mafya lideri, ailelerindeki erkeklerin öldürülmesi ya da hapse atılmasının ardından çetelerde yönetimi ele geçirmişti.

[old_news_related_template title="İtalya tarihindeki en büyük ikinci mafya davasında ilk karar verildi" desc="İtalya tarihindeki en büyük ikinci mafya davasında ilk karar açıklandı. Ülkenin en güçlü mafya yapılanması olarak nitelendirilen Ndrangheta örgütüne üye oldukları gerekçesiyle 70 kişiye 10 ay ile 20 yıl arası hapis cezası verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/07/iecrop/ital-yaa-reuters_16_9_1636309600.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/italya-tarihindeki-en-buyuk-ikinci-mafya-davasinda-ilk-karar-verildi-6755406/"]