Türkiye’nin, NATO'nun Afganistan'dan çekilmesinden sonra Kabil Havalimanı’nı korumayı ve işletmeyi teklif ettiği iddialarını Emekli Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner yorumladı.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşımda bulunan Güner, “Türkiye, ABD’nin çekildiği Afganistan’da görev almak için talip olmuş. Bu NATO’ya, ABD’ye şirin gözükme isteği neden? Afganistan’da istikrar nasıl? Örneğin Afganistan’dan çekilen ABD’nin ölü ve yaralı olarak kayıpları nedir? Türk Milleti bilmek ister" sorularını gündeme getirdi.

[old_news_related_template title="Taliban'dan Türkiye'nin teklifine veto: Onlar da Afganistan'dan çekilmeli" desc="ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilmesinin ardından Kabil Havalimanı'nı korumak için girişimde bulunan Türkiye'ye Taliban'dan veto geldi. Taliban sözcüsü Suhail Shaheen, 'Türkiye 20 yıldır NATO kuvvetlerinin bir parçasıydı. Onlar da Afganistan'dan çekilmeli' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/11/iecrop/taliban-reuters_16_9_1623387267.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/talibandan-turkiyenin-teklifine-veto-onlar-da-afganistandan-cekilmeli-6480310/"]