Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, insan hakları komisyonu üyeleri ile toplantı yaptı. Toplantıda son günlerde hem Rusya hem de dünya gündemini sık sık meşgul eden ülkedeki işkence iddiaları ve Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler ele alındı.

Toplantıda ayrıca, Rusya'daki savaş mağduru çocuklara değinen Putin, "Adil Yardım" fonu kurarak ülkedeki savaş mağduru çocukların tedavisine ön ayak olan ve 2016 yılında yaşamını yitiren doktor Yelizaveta Glinka'yı anarak, Glinka'nın savaş mağduru çocukların tedavisi için hastane kurma hayali olduğunu hatırlattı.

Donbas'ta yaşanan gelişmelere de değinen Putin, "Halihazırda Donbass’ta yaşananları hepimiz çok iyi görüyor, biliyoruz. Bu elbette soykırımı çok andırıyor" ifadelerini kullandı.

Donbas bölgesi halkının da tedavi olabileceği bir hastane açılacağını söyleyen Putin, "İlk adım olarak vatansızlar için acil durumlarda tedavi olabilecekleri bir hastane açmak. Ardından vatansızlara yardım sağlayan kuruluşlara hibe desteği vermek. Vatansızların kamu kuruluşlarında sorunlarını giderebilmeleri için kayıt oluşturmak ve kaldıkları yerler in ikamet oluşturmak bu halklar için faydalı olacaktır" dedi.

[old_news_related_template title="Biden'dan Putin mesajı: Ukrayna'yı işgal ederse bunun ciddi sonuçları olacak" desc="ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün gerçekleştirdiği görüşmeye yönelik yaptığı açıklamada, 'Kibarcaydı, ama çok net bir şekilde belirttim. Eğer gerçekten Ukrayna'yı işgal ederse bunun ciddi sonuçları olacak. Mesajı aldığına eminim' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/08/iecrop/putin-biden-reuters1_16_9_1638987573.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/bidendan-putin-mesaji-ukraynayi-isgal-ederse-bunun-ciddi-sonuclari-olacak-6815882/"]

[old_news_related_template title="Rusya: Saldırı hazırlığı içinde olduğumuza dair çıkan haberler yalan" desc="Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, NATO ülkelerinin Rusya topraklarında yapılan askeri birlik intikallerine aşırı önem verdiğini belirterek, 'Askeri eğitimler sırasında birliklerin intikali, her ülkenin silahlı kuvvetleri için rutin bir uygulama. Askeri faaliyet, ulusal topraklarımızda yürütülüyor ve bildirim gerektirmiyor. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı hazırlığı içinde olduğuna dair basına yansıyan haberler yalan' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/09/iecrop/rusya-reuters4_16_9_1639058816.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/rusya-saldiri-hazirligi-icinde-oldugumuza-dair-cikan-haberler-yalan-6817576/"]