Türk Lirası'ndaki istikrarsızlık, Yunanistan'da panik yarattı... Yunanistan'ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini, "Türkiye'deki kriz Atina'da endişe yaratıyor" başlığıyla bir haber hazırlayarak, "Yunanistan'da yetkililer, Ankara'nın finansal sorunlara olan ilgiyi dağıtmak için dış politikaya yönelebileceği uyarısında bulundu" yorumunu yaptı.

Gazete, "Türkiye ekonomisi komşumuzun iç siyasetçinde öncelikli konu olabilir fakat Türkiye'nin siyaseti yönetme tarzı sebebiyle Atina'da makul bir endişe yükseliyor. Son örneklerde olduğu gibi Ankara, Yunanistan'a yönelik sözlü saldırılarını ve hamlelerini artırabilir" ifadesini kullandı.

Son dönemde Erdoğan hükümetinin Yunanistan'a karşı saldırgan bir tutum takındığını öne süren Yunan gazete, Türk jetlerinin de son dönemde daha aktif olduğuna dikkat çekti. Gazete, "Yunan deneyimi, Türkiye'nin ne zaman iç siyasetinde sorunlar yaşansa ya da doğu sınırlarında bir sorun olsa batıyla gerginlik yarattığını gösterdi" ifadesine yer verdi.





[old_news_related_template title="Ünlü Alman dergisi Stern: Erdoğan TL'yi ölüm sarmalına soktu" desc="Alman Stern Dergisi, Erdoğan’ın Lira’nın değerini her birkaç haftada bir kasıtlı düşürdüğünü ve büyümeyi artırmaya çalıştığını yazdı. Dergi, 'Ancak bu büyüme aldatıcı. Türk Lirası ölüm sarmalına girdi. Üç yıl önce, Türk ekonomisinin bu sarmala gireceğini açıklayan Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugmann haklı“ diye yazdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/24/iecrop/doviz_16_9_1637747661.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/unlu-alman-dergisi-stern-erdogan-tlyi-olum-sarmalina-soktu-6787164/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan-El Nahyan görüşmesi öncesi dikkat çeken yorum" desc="2011'de Arap Baharı ile birlikte karşı karşıya gelen ve ilişkilerin gerildiği Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri hattında bugün normalleşme için bir adım daha atılıyor... BAE'nin defakto lideri Prens El-Nahyan bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Görüşme öncesinde ise dikkat çekici bir yorum ABD medyasından geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/24/iecrop/abudabi-sozcu_16_9_1637733701.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/erdogan-el-nahyan-gorusmesi-oncesi-dikkat-ceken-yorum-6786578/"]