Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikollaos Hardalias Dedeağaç (Evros) ilindeki Türkiye- Yunanistan sınır hattını oluşturan Meriç Nehri bölgesindeki askeri birlik ve gümrük kapıları ile yeni örülen çelik bariyer hattında incelemelerde bulundu.

4. Kolordu Komutanı Korgeneral Angelos Houdeloudis, 16. Tümeni Komutanı Korgeneral Anastasios Alexiadis, Didymoteicho Belediye Başkanı Romylos Hatzigiannoglou ve Belediye Başkan Yardımcısı  Vassiros Oresias’in  eşlik ettiği Hardalias ziyareti sırasında Yunanistan-Türkiye sınırındaki gözetleme önlemleri teftiş etti  Didymoteicho ve  Dedeağaç’taki 12. Tümen’e ait birliklerle sınır muhafızlarında incelemede bulundu.

TÜRKİYE SINIRINDAKİ ÇELİK ÇİT ÖNÜNDE BRİFİNG ALDI

AB fonlarından yararlanılarak yapılan ve Türkiye -Yunanistan sınırında göçü önlemek için oluşturulan 4 metre yüksekliğinde 36 kilometre uzunluğundaki çelik bariyer önünde brifing alan Hardalias, sınır muhafızları sayısının arttırılacağını söyledi. Göçmen geçişleri ve önlemleri hakkında bilgi aldı. Tümenlerine ait Evros vilayetindeki Ordu ve Hava Kuvvetleri Birimleri ve Muhafızlarına ziyaretler yer aldı.

SINIRDA SİLAHLI ASKERLERLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİHardalias, Türkiye -Yunanistan arasındaki Kipi Sınır Kapısı'na gelerek burada Türk askerlerinin bulunduğu İpsala Sınır Kapısı'na 30 metre kala arkasını dönerek silahlı Yunan askerleri ile hatıra fotoğrafı çektirmesi dikkat çekti.

Bakan yardımcısının ziyareti sırasında Türkiye’den Yunanistan’a geçmeyi bekleyen  Türkiye'ye ait nakliye kamyonları ve araçların bekletildiği görüldü. Hardalias sınır kapısında tümen komutanına plaket vererek ziyaretini sonlandırdı.

[old_news_related_template title="Yunanistan, Türkiye sınırı için harekete geçti" desc="Son dönemde Avrupa'da artan göçmen baskısına karşı, Yunanistan sınır önlemlerini genişletme kararı alacağını açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/18/iecrop/evros_fence-1_16_9_1639806790.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yunanistan-turkiye-siniri-icin-harekete-gecti-6834265/"]