Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Hırvatistan Başbakanı Andrey Plenkoviç ile gerçekleştirdiği görüşmeden sonra basın toplantısı düzenledi.

Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna'nın doğusundaki gerilimi ele aldığı görüşmeye yönelik görüşlerini paylaştı.

Zelenskiy, "ABD Başkanı'nın Rusya Devlet Başkanı ile görüşmesinin olumlu olduğunu düşünüyorum. Şu anda gördüğümüz en önemli şey, ülkemizin doğusundaki çatışmayı çözüme kavuşturmada Başkan Biden'ın kişisel bir gerçek reaksiyonu ve rolü olduğudur" dedi. Zelenskiy, yarın Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştireceğini de hatırlattı. (İHA)

[old_news_related_template title="ABD ve Rus basını Biden-Putin görüşmesini nasıl gördü?" desc="ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in video konferans yoluyla yaptıkları görüşme, 2 saatten fazla sürdü. Görüşmedeki en önemli konu Ukrayna olurken; iki liderin ifadeleri hem ABD hem de Rus basınında geniş yer buldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/08/iecrop/putin-biden-video-konferans-1024x576-1_16_9_1638960501.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abd-ve-rus-basini-biden-putin-gorusmesini-nasil-gordu-6815065/"]

[old_news_related_template title="Joe Biden ve Vladimir Putin görüştü! Beyaz Saray'dan uyarı gibi açıklama" desc="ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'nın doğusunda artan gerilimi ele aldığı görüşme sona erdi. Biden görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırganlığı durumunda ekonomik yaptırım ve diğer önlemlerin uygulanacağını söyledi. Kremlin'den yapılan açıklamada ise 'Putin, Biden'dan NATO'nun doğuya doğru genişlemeyeceğine yönelik garanti istedi' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/07/iecrop/biden-iha_16_9_1638904112.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/biden-putin-gorusmesi-basladi-6813608/"]