Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Anton Gerashchenko, katıldığı televizyon programında Devlet Başkanı Zelenskiy'nin yardımcısı Serhiy Shefir'e yönelik suikast girişiminin soruşturmasında ortaya çıkan detayları paylaştı.

Gerashchenko, otomobile 18 kurşunun isabet ettiğini duyurdu. Soruşturma kapsamında saldırganların ilk olarak Shefir'in şoförünü öldürmeyi ve arabayı bu şekilde durdurmayı planladıklarını belirten Gerashchenko, "Suikastçılar, Shefir'in evinin yakınında, yolun kötü göründüğü bir ormanın ve virajın olduğu bir yer seçti. Bu nedenle arabanın virajı dönmek için yavaşlaması gerekiyordu. Saldırının yapıldığı yer belirlendi. Suikastçıların görevi önce sürücüyü vurarak arabanın hendeğe girmesini sağlamaktı" dedi.

OTOMOBİLE ÖNDEN ATEŞ AÇILDI


Gerashchenko otomobile önden ateş açıldığını ifade ederek, "İlk atışlar arabanın önünde yapıldı. İlk kurşunlar otomobile çarptıktan sonra sürücü frene bastı ancak daha sonra hızlandı ve kurşunlar otomobilin gövdesine ve tekerleğe çarptı. Uzmanlar araca toplam 18 mermi isabet ettiğini belirtiyor" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Ukrayna'dan çok sert açıklama: 'Rusya ile savaşabiliriz'" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i hedef alan sözlerde bulundu. Zelenski, Rusya ile savaşın olasılıkları arasında olduğunu söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/10/iecrop/toovm44x6zldxcgpg5k4jkvc2y_16_9_1631266148.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ukraynadan-cok-sert-aciklama-rusya-ile-savasabiliriz-6641433/"]