Alanya HEP Üniversitesi Aşçılık MYO Bölüm Başkanı Dr. Esra Mankan, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’ nde yiyecek-içecek sektörünün ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve donanımları kazandırıp, ulusal-uluslararası rekabet eden, Türk ve dünya mutfağını tanıyan, Türk mutfağını araştırıp, koruyan, tanıtan çok yönlü mezunlar veriyoruz” dedi. Üniversite ayrıca ‘Trimester Eğitim Modeli’ ile bahar-güz-yaz uygulamalı eğitim yaptığı gibi 3 yarıyıl ortak derslerle ulusal- uluslararası otel, restoran, gemi, gıda üretim işletmeciliği ve havayolu şirketlerinde yiyecek hazırlama eğitimi veriyor.

[old_news_related_template title="Turizmin lezzetli hali: Gastronomi turizmi" desc="Bir gastronomi turisti 8 normal turistin getirisine eşit harcama yapar. Daha bilinçlidir, kültüre saygılıdır, gelir düzeyi yüksektir. Ege Gastronomi Turizmi Derneği’nin hedefi işte bu grup turistler." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/06/iecrop/880111_16_9_1623006053.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/turizmin-lezzetli-hali-gastronomi-turizmi/"]

[old_news_related_template title="Gastronomi kentinde rengarenk kurutmalık sezonu başladı" desc=" Türkiye'nin ilk Gastronomi kenti Gaziantep'te doğal yöntemlerle güneşte kurutulan biber, kabak ve patlıcanlar kentin yüksek tepelerindeki iplerde yerini aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/15/iecrop/fotodha.kurutma_16_9_1623742124.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/gaziantepte-kurutmalik-sezonu-basladi/"]