Eskişehir'de 15 okulda covid-19 nedeniyle sınıfların karantinaya alındığını açıklayan, Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan okullarda salgın kapsamında alınan önlemlerin yetersiz olduğunu söyledi.

TEMEL SORUN: HAVALANDIRMA VE UZUN SÜREN DERSLER

Okullardaki vakalarının arttığına dikkat çeken Alkan, “Kağıt üzerinde önlemler, ateş ölçümü, semptom sorgulaması ile bu süreç yürümüyor" dedi.

Her sabah birkaç okuldan, covid-19 sebebiyle sınıfların karantinaya alındığına dair haberlerin geldiğini belirten Alkan, okulları açık tutmak temel hedef ise acil bir eylem planının hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Taleplerinin hayata geçirilmesi halinde okulları açık tutabileceklerini belirten Alkan, taleplerini şu şekilde sıraladı:

* En temel sorun havalandırma ve uzun süren derslerdir.

* Servisler çok kalabalık ortalamanın üzerinde öğrenci araçlarda bulunmakta.

* Okullara giriş ve çıkışlarda denetim sorun.

* Özel kurslar denetimsiz.

* Müfredat sadeleştirilmelidir.

* 30 dakika ders süresi, okul öncesinde 40 dakika ve 10 dakika teneffüs olmalı.

* Ödenek, yardımcı hizmetli ihtiyaçları karşılanmalı.

* Gerekirse ikili eğitime geçilmeli ve bunun içinde yeterli öğretmen ataması yapılması gerekmektedir.

[old_news_related_template title="Samsun'da 14 öğretmen 34 öğrenci corona oldu, 32 sınıf kapatıldı" desc="Yüz yüze eğitim başladığı 6 Eylül'den bu yana Samsun'da 14 öğretmen, 34 öğrencinin corona oldu. Kentte 32 sınıfın ise corona nedeniyle kapatıldığını açıklandı. Çankırı'da da 4 sınıf kapatılırken yurtta kalan kız öğrencilerin birinin testi pozitif çıkınca temaslı 8 öğrenci karantinaya alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/17/iecrop/corona-okul_16_9_1631858324.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/samsunda-14-ogretmen-34-ogrenci-corona-oldu-32-sinif-kapatildi-6654045/"]