Meslektaşlarının verdiği bilgiye göre, 20 Ağustos 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kemalpaşa İlçesine Kaymakam olarak atanan Mehmet Faruk Saygın, Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Okulda inceleme yapan ve idareciler ile görüşen Kaymakam Saygın, ders sırasında bir sınıfa girdi. Bu sırada derste bulunan öğretmen elini uzatarak "Hoş geldiniz" dedi.

ÖĞRETMEN SINIFTAN KOVDU

Kaymakam Saygın, elini uzatıp kendisine "Hoş geldiniz" diyen öğretmene "Bu ne hadsizlik" diyerek sınıftan çıkmasını, dışarıda beklemesini söyleyerek kovdu.

Öğrencisinin gözü önünde yaşanan olayın ardından öğretmen sınıftan dışarıya çıkarken, sınıfta bulunan diğer öğretmen olaya müdahale etmek isteyince de kaymakam Saygın tarafından azarlandı.

Kemalpaşa Eğitim-Sen temsilcisi Koray Emiralioğlu, yaşanan olaylara tepki gösterdi.

"KAPIKULU DEĞİL, ÖĞRETMENİZ"

Kaymakam ve öğretmenin ilçede yeni göreve başladıklarını ve aralarında hiç bir sorun olmadığını belirten Emiralioğlu, olayın aniden ve beklenmedik bir anda yaşandığını söyledi.

Emiralioğlu kimsenin öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı.

* Bugün çok programlı anadolu lisesine, okul ziyaretinde bulunan Kemalpaşa İlçe Kaymakamı M. Faruk Saygın girdiği sınıfta kendisine 'Hoş geldiniz' diyen öğretmene 'Bu ne hadsizlik' diyerek sınıftan çıkmasını, dışarıda beklemesini söylemiştir.

*Sınıfta bulunan diğer öğretmen arkadaşımızın bu yapılanın doğru olmadığını anlatmaya çalışmasına karşılık kaymakam, 'Sen kimsin, ücretli misin?' diyerek tehditvari konuşmuştur. Ayrıca ücretli, kadrolu sözleşmeli de olsa onun bir öğretmen olduğunu unutmuştur.

*Bizler öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına ve tüm bu baskılara karşı onurumuza, haklarımıza ve emeğimize sahip çıkacağız. Kimse unutmasın ki, biz kapıkulu değil öğretmeniz.

Öte yandan kaymakam tarafından sınıftan kovulan öğretmen, devlet memuru olduğu için olay hakkında konuşmaktan kaçınırken, kendisine ulaşmak istediğimiz kaymakam Saygın'ın da toplantıda olduğu belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Artvin Valiliği tarafından, yapılan açıklamada şöyle denildi:

* 29.09.2021 Çarşamba günü Kemalpaşa Kaymakamımız ve Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün, Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfını ziyaretleri esnasında, bizleri derinden üzen hadise ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

* Kemalpaşa Kaymakamı, öğrencilerle sohbet ettiği sırada sınıfa sonradan giren ve daha sonra sınıf öğretmeni olduğu anlaşılan kişinin elini uzatarak tokalaşma isteğini, pandemi kuralları gereği eli göğsünde selamlaşarak karşılamış, öğretmen olduğu sonradan anlaşılan kişinin ısrarı neticesinde kaymakamımızla öğretmenimiz arasında bizleri de üzen, istenmeyen bir diyalog meydana gelmiştir.

* İlçe Kaymakamına gerekli tembihat yapılmış, konu ile ilgili inceleme ve araştırma devam etmektedir.

"UTANMAZ KAYMAKAMI DERHAL GÖREVDEN ALIN"

Yaşanan olaya siyasetçiler de tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İçişleri Bakanlığı'nı göreve çağırarak şu ifadeleri kullandı:

* Kendisine 'hoşgeldiniz' diyerek, elini uzatan öğretmeni sınıftan kovan, haddini bilmez, utanmaz kaymakamı derhal görevden alın.

* İnsan yetiştirmek gibi kutsal bir görevi ifa eden öğretmenlerimiz milletimizin baş tacıdır.

"TÜM ÖĞRETMENLERDEN DERHAL ÖZÜR DİLEMELİSİN"

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ise şu tepkiyi gösterdi:

* Halkın kaymakamı olmak varken, kendine yanlış yol seçmişsin. Sınıftan öğretmen kovarak kaymakam olunmaz!

* Bir öğretmene 'had' bildirmek senin haddin değil! Sınıftan kovduğun öğretmenimizden ve onun şahsında tüm öğretmenlerden derhal özür dilemelisin.



[old_news_related_template title="Samsun'da 3 haftada, 45 öğretmen 175 öğrenci corona oldu" desc="6 Eylül'de başlayan yüz yüze eğitim öğretim döneminin ilk 3 haftasında okullarda corona vakaları hızla artmaya devam ediyor. Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu, okullarda vakaların patladığını belirterek, kentte 45 öğretmen ile 175 öğrencinin pozitif olduğunu ve 143 sınıfın da kapatıldığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/25/iecrop/corona-okul_16_9_1631858324-880x495-1_16_9_1632554475.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/samsunda-3-haftada-45-ogretmen-175-ogrenci-corona-oldu-6669259/"]