CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın süre uzatım yetkisinin de süresinin eş zamanlı biteceğine dikkat çekerek, TBMM’den yasa çıkarılması gerektiğini vurguladı. Budak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

OLANAK VAR

“Son rakamlara göre, 1 milyon 10 bin kişi KÇÖ’den, 862 bin kişi ise Nakdi Ücret Desteği’nden faydalanıyor. İşsizlik Sigortası Fonu’ndan KÇÖ kapsamında pandeminin başından nisan ayı sonuna kadar 4 milyon 200 bin kişiye 33 milyar lira ödeme yapıldı. Nakdi Ücret Desteği kapsamında ise 2 milyon 806 bin kişiye 11.4 milyar lira ödeme yapıldı. Fonda hâlâ 92 milyar liralık bir kaynak var. Bu kaynak bu ödemelerin yıl sonuna kadar rahatlıkla uzatılmasına olanak veriyor. İşsizliğin bu kadar yaygın olduğu bir dönemde, pandemi henüz sona ermemişken iktidarın istihdama dönük pandemi desteklerini uzatmama lüksü yok.”

Çetin Osman Budak

“Düzenlemeyi son dakikaya bırakmayın”


İktidarın son dakikaya bıraktığı düzenlemelerin sıkıntılarının en son çek ibrazlarını mayıs ayı sonuna erteleyen düzenlemede yaşandığını belirten Budak, “İki milyondan fazla insanın geleceğini son dakika düzenlemelerine bırakamazsınız. Ücretsiz izne ayrılanlara ödenen Nakdi Ücret Desteği, KÇÖ kapsamına alınmalı ve alt limiti en az asgari ücret olarak belirlenmeli” dedi.