Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador'da ilgili yasanın yarın yürürlüğe girecek olması kripto piyasasını hareketlendirdi.

Sosyal medyada El Salvador'un bu hamlesini desteklemek isteyen kullanıcılar insanları küçük miktarlarda Bitcoin satın almaya çağırdı.

Sosyal medyadaki hareketlenme ile birlikte Bitcoin son 24 saattte yüzde 3,8 değer kazandı.

SOSYAL MEDYADA ÇAĞRI


Twitter ve Reddit gibi platformlarda bazı kullanıcılar, yasanın yürürlüğe gireceği tarih olan 7 Eylül'de 30 dolarlık Bitcoin alma çağrısında bulundu.

Reddit'in Bitcoin'le ilgili 3 milyon üyeli bir kanalında yapılan çağrının ardından Bitcoin fiyatında yükselme görüldü.



Tartışmada herkese aynı anda Bitcoin alma çağrısında bulunuldu.

Bloomberg'in haberine göre konu ile ilgili konuşan Singapur'daki kripto borsası Luno'nun yöneticisi Vijay Ayyar, kullanıcıların böyle bir planı gerçekten koordine edip hayata geçirmelerinin çok zor olduğunu söyledi.

BITCOİN VE ETHER ARTTI


Tüm bu gelişmeler üzerine geçtiğimiz hafta sonu boyunca 50 bin dolar bandında yatay seyreden Bitcoin, haftaya hızlı başladı. Son 24 saatte yaklaşık yüzde 4 değer kazanan kripto para, an itibariyle 51 bin 700 doların üzerinde.

Dünyanın en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum ise yüzde 1,6 değer kazanarak 4 bin dolar seviyelerine yaklaştı. Ether an itibariyle 3 bin 940 dolar civarında.

RESMİ PARA OLACAK


Geçtiğimiz aylarda Orta Amerika ülkesi El Salvodar’da Bitcoin yasal para birimi olarak kabul edilmişti. Böylece El Salvador, bir kripto parayı yasal para birimi olarak kabul eden ilk devlet oldu. 6,5 milyon nüfuslu ülkede ABD dolarının yanı sıra Bitcoin de yasal para birimi olarak kullanabilecek.

El Salvador’un Bitcoin yasası 7 Eylül’de tam olarak yürürlüğe girecek ve isteyen El Salvadorlular hükümetin Chivo isimli dijital cüzdanını indirerek kimlik numaraları aracılığıyla 30 dolarlık Bitcoin kazanabilecek. Hükümet ayrıca Bitcoin yatırımlarını desteklemek için 150 milyon dolarlık bir fon oluşturduğunu açıkladı.

Ayrıca ülkede geçtiğimiz hafta, vatandaşların kripto varlıkları ABD dolarına dönüştürebilmesi için Bitcoin ATM'leri kuruldu.

[old_news_related_template title="El Salvador, Bitcoin bankamatikleri kuruyor" desc="Bitcoin'i parayı yasal para birimi ilan eden ilk ülke olan El Salvador'da hükümet, sokaklara bankamatik kurmaya başladı. Ayrıca ülkede Bitcoin kullanımının teşvik edilmesi amacıyla dijital cüzdan oluşturan herkese 30 dolar değerinde Bitcoin hediye edilecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/24/iecrop/shutterstock_1216210723_16_9_1629810562.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/el-salvador-bitcoin-bankamatikleri-kuruyor-6611246/"]

[old_news_related_template title="Kripto paralar yaptırım altındaki ekonomilere can suyu olur mu?" desc="Kripto paralar ABD'nin ekonomik ambargosu altında bulunan ülkelerin radarına iyice girmiş durumda. Kriptolar, Venezuela ve Küba gibi ülkelerde yaptırımların etrafından dolanmanın yanında transfer işlemlerindeki yükün azaltılması için de tercih ediliyor. İran'da ise kripto madenciliği ciddi bir endüstriye dönmüş durumda. Sozcu.com.tr araştırdı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/05/iecrop/shutterstock_1492635737_16_9_1630835939.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/kripto-paralar-yaptirim-altindaki-ekonomilere-can-suyu-olur-mu-6631927/"]