Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, ABD'ye hareketinden önce havalimanında basın toplantısı düzenledi.

Konut kiralarındaki artışa değinen Erdoğan, "Suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz." dedi.

Özellikle üniversite öğrencileri yüksek kiralar ve yeterli devlet yurdu olmaması nedeniyle barınma krizi yaşarken Erdoğan, "Özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye'de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık" ifadelerini kullandı.

“BU ZULMÜN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”

Erdoğan, “’Fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz’ dediniz ve bu açıklamanın hemen ardından da denetimler arttı. Bu konuda atılacak farklı adımlar var mı? Emlak sektöründe de benzer bir manzara var. Hatta bazı öğrenciler kiralık ev bulma noktasında sıkıntılar yaşıyor. Bu konuda da adımlar atılacak mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bizim işimiz zaten böyle bir adaletsizlik, böyle bir zulüm, böyle bir suistimal varsa bunun sorumlusu olan Bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Şunu çok açık, net söyleyeyim: Özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye’de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Şu anda bizim 1 milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var. Bizden önceki dönemlerde böyle yurt söz konusu değildi. Bunları biz yaptık. Gayet de lüks yurtlar yaptık. Bu yurtlar çift yatak, bilemediniz üç yataklı odalar olmak üzere gayet modern bir şekilde bu yurtlarımızı yaptık. Ben yurtlarımızla iftihar ediyorum. Kredi Yurtlar Kurumu’muzun attığı bu adımlarla da iftihar ediyorum.

“BAY KEMAL’E NE YAPARSANIZ YAPIN YEDİREMEZSİNİZ”

Tabi Bay Kemal’e kalırsa, Bay Kemal’e ne yaparsanız yapın yediremezsiniz. Çünkü onun dünyası farklı. Dikili bir taşı yok, dikili bir ağacı yok ama yalan mı; aman yarabbi… Bunda bol. Onunla beraber tabi hareket eden bazı medya grupları da var. Onlar devamlı karalama kampanyasını da sürdürüyorlar. Ne yaparlarsa yapsın, kervan yürüyor ve yürüyeceğiz. Hiçbir dönemde olmadığı kadar yoğun bir şekilde; öyle bir yalan atıyor ki, bir sene içerisinde Türkiye’de bu sorunu bitirecekmiş. Ya zaten böyle abartılacak bir sorun yok ki. Ne abartıyorsun?

“AMAN YARABBİM, YİNE YALAN, YİNE YALAN…”

Dün baktım, gene sözcüsü bir şeyler söylüyor. Söylediği ne? Aman yarabbim, yine yalan, yine yalan… Diyor ki, ‘Çiftçi battı.’ Ben daha bir gün önce şeker pancarı ile ilgili fiyat açıkladım. Açıkladığım fiyat ne? Yüzde 25 şeker pancarına biz zam yaptık. Çaydaki zam, enflasyonun çok çok üzerinde. Fındık da keza öyle. Bütün bunlar birer gerçek iken adam çıkıyor, yalanın daniskasını atıyor. Ben de diyorum ki; bu yalancılara değil, benim vatandaşım ne diyor… Benim vatandaşım ise gayet memnun.

“BUNLARIN YALANLARINA İNANMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Bu şehirleri ben dolaşıyorum, Nerede ne var, hepsini yerinde gezerek görüyoruz. Bunların yalanlarına inanmak mümkün değil. Kaldı ki, üniversite öğrencileri ile ilgili konuşurken; biz göreve geldik, üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Elinize, dilinize dursun ya… Şu anda bunlar 650 liraya çıktı. Ama bunlar bunu görmek istemiyorlar ve göremeyecekler de.

“MARKETLERDEKİ DENETİMLERİ SÜRDÜREREK FİYAT FARKLILIKLARINI KALDIRACAĞIZ”

Şu anda da bizim atacağımız adım şu: Zincir marketler başta olmak üzere tüm marketlerdeki bu denetimleri ciddi bir şekilde sürdürmek suretiyle bu zincir marketlerdeki fiyat farklılıklarını vesaire, bunların üzerine üzerine gitmek suretiyle buralardaki bu ciddi fiyat farklılıklarını da süratle kaldıracağız. Bunu Amerika dönüşü de bizzat işin üzerine, kendim de ilgilenmek suretiyle, gideceğiz.”

“TEMENNİMİZ, 2023 SEÇİMLERİNE ÇOK DAHA FARKLI ŞEKİLDE GİRMEK”

Erdoğan, seçim barajının düşürülmesi tartışmalarının sorulması üzerine ise şöyle konuştu:

“Bu konuyla ilgili görevlendirdiğimiz arkadaşlar çalışmalarını artık belli bir noktaya getirdiler. Amerika dönüşü tekrar kendilerini de dinleyeceğiz. Dinledikten sonra da yolumuza, oradaki başlıklarla yürüyeceğiz. Temennimiz odur ki 2023 seçimlerine girerken çok daha farklı bir şekilde girelim. Türkiye’nin de arzuladığı, beklediği bir sistemi yakalamış olalım. Bu konuda da, Meclis şu anda kapalı, açıldığı anda da bu yaptığımız çalışmayı belli bir noktaya getirip, hiç uzatmadan Meclis’e göndereceğiz. Müzakerelere de bu şekilde başlamış olacağız.

“GÖÇMENLER KONUSUNDA EN BÜYÜK KAHRI ÇEKEN BİZİZ”

Erdoğan, “Liderler Zirvesi’nde göçmenler konusunda bir mesajınız olacak mı?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Göçmenler konusunda tabi ki mesajımız olacak çünkü bunun en büyük yükünü çeken, özellikle kahrını çeken biziz. Türkiye’de bugün göçmenler olarak 4.5 milyon insan var. Bunlarla ilgili de bu yükü kaldırmaya çalışan Türkiye, gereken adımların karşı taraftan da atılmasını bekliyor. Birinci derecede Batı, karşı tarafta en önemli adım atması gereken bir blok. Bunu kendilerinden görmemi lazım. Miçotakis’in görüşme talebini de Amerika’da gerçekleştireceğiz. Kendisiyle de orada görüşmemiz var.

“GEREKEN KARARI ALIR VE ONA GÖRE DE ADIMLARIMIZI ATARIZ”

Temenni ediyorum ki, yaptıkları bu 9’lu açıklamada maalesef arzu edilmeyen bazı beyanlar oldu. Bunun üzerine de Dışişleri Bakanlığımız gerekli açıklamaları yaptı. Bunda ne derece samimiler, ne derece direnecekler, bunu da göreceğiz. Türkiye, bu noktada, kimsenin kapı kulu değildir. Atılması gereken adımları da biz dürüst bir şekilde karşımızdakilerden görmemiz lazım. Eğer görmezsek gereken kararı alır ve ona göre de adımlarımızı atarız.”

 

[old_news_related_template title="İBB'den çarpıcı rapor: Kiralar yüzde 66 arttı, kiracıların yüzde 72'si ev sahibiyle sorun yaşadı" desc="İstanbul Planlama Ajansı'nın konut raporuna göre İstanbulluların yüzde 95'i İstanbul'da kiraların yüksek olduğunu düşünüyor. Raporda 2021'de yeni kiraya çıkanlar için kiraların geçen seneye göre yüzde 66 zamlandığı ve kiracıların yüzde 72’sinin ev sahipleri ile bu dönemde sorun yaşadığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/18/iecrop/shutterstock_1975179980_16_9_1631955171.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/ibbden-carpici-rapor-kiralar-yuzde-66-artti-kiracilarin-yuzde-72si-ev-sahibiyle-sorun-yasadi-6656158/"]

[old_news_related_template title="Eski Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan enflasyon paylaşımı" desc="20 Mart'ta Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden alınan Merkez Bankası'nın eski başkanı Naci Ağbal, Twitter'dan enflasyonla mücadelede para politikasının önemine vurgu yaptığı yazısının linkini paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/19/iecrop/resim2_17126772_16_9_1616218604-880x495-1_16_9_1632043314.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/eski-merkez-bankasi-baskani-agbaldan-enflasyon-paylasimi-6658105/"]