Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Osmaniye’de yaşanan orman yangınları nedeniyle zarar gören tüketicilerin elektrik tüketimlerine ilişkin tahsilatları üç ay süreyle ertelendi.

Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda detaylar şöyle açıklandı:

  • Bu karar; Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Osmaniye illerinde 28 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yaşanan orman yangınlarının etkilerini azaltmak üzere, elektrik tüketimlerine yönelik tahsilatların ertelenmesine dair iş ve işlemlerin belirlenmesi amacıyla hazırlanmıştır.

  • Bu illerde Genel Hayata Etkili Afet bölgesi ilan edilen yerlerde afet ilanı öncesinde elektrik tüketim aboneliği bulunan tüketicilerin, 2021 yalı Ağustos, Eylül ve Ekim aylarını kapsayacak.

  • Vatandaşların, erteleme için 1 Ekim'e kadar dilekçe vermeleri ya da çağrı merkezlerini aramaları gerekiyor.


Ertelemeden kaynaklanan finansman ihtiyacı bakanlık bütçesinden karşılanacak.


[old_news_related_template title="74 barodan Tunceli'deki orman yangını için ortak açıklama" desc="Tunceli’de 10 gündür devam eden orman yangınına ilişkin ortak açıklama yapan 74 ilin barosu, Tunceli ile dayanışma çağrısı yaptı. 74 baro başkanının imzasının yer aldığı açıklamada “Yangına derhal havadan ve karadan müdahale edilmesi gerekmektedir” denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/28/iecrop/tunceli-22_16_9_1630166804.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/74-barodan-tuncelideki-orman-yangini-icin-ortak-aciklama-6619104/"]