THY, her bir üye ve yöneticiye yapılan ödemeleri ise açıklamadı. Raporda yer alan “kurumsal yönetim uyum” skalasındaki “Yönetim kurulu üyeleri ve idari sorumluluğu bulunan yöneticilerine verilen ücretler, yıllık faaliyet raporunda kişi bazında açıklanmıştır” hanesine “kısmen” notu düşüldü ve “kişi bazında değil toplam harcama açıklanmıştır” ibaresi eklendi.

TOPLAM RAKAM

THY’nin, skaladaki “kişi bazında yapılan harcama” maddesine karşılık düştüğü not şöyle: “Yönetim kurulu üyeleri, genel müdür ve genel müdür yardımcılarına ödenen ücret ve ikramiye dahil tüm menfaatlerin toplamı yıllık faaliyet raporunda toplam olarak paylaşılmış olup, kişi bazında açıklanmamıştır.”

THY ve bağlı 2 şirketin yönetim kurulunda 22 yönetici var. Ancak 3 isim birden fazla yerde görev aldığı için toplamda 3 şirkette 19 ayrı isim görev yapıyor. Böylece rapora göre 19.5 milyon 19 kişiye dağıtılmış oldu.

‘MADDİ MENFAAT’ HARCAMASI


Yöneticilerine 1 yılda yapılan yaklaşık 19 milyon 466 bin 996 liralık harcama için de raporda, “Ödenen ücret, ikramiye, kullanımları için tahsis edilen araçlar ve iletişim harcamaları dahil tüm maddi menfaatlerin toplamı” ifadesi kullanıldı.  Huzur hakkı almayan yönetim kurulu ve icra kurulu üyelerine ayrıca her 3 ayda bir net maaş üzerinden brüt ikramiye ödendiği de belirtildi.

Raporda, “İcra kurulu ve yönetim kurulu üyelerine net ücret üzerinden ödeme yapılmaktadır. Huzur hakkı verilmemektedir. Ayrıca her üç ayda bir aylık net ücretleri tutarında brüt ikramiye ödenmektedir” denildi. İlker Aycı’nın başında olduğu THY’de 9, bağlı şirkette ise 6 yönetim kurulu üyesi bulunuyor.