Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, Türkiye’nin tekstil ihracatının 4’te 1’ini kendilerinin yaptığını ifade ederek, katma değeri yüksek üretimin günden güne arttığını belirtti. Ortadoğu’nun en büyük pazarları olduğunu söyleyen Kileci, Suriye başta olmak üzere çevre ülkelerle ilişkilerin normalleşmesi durumunda yabancı yatırımcıların Güneydoğu’yu üretim ve lojistik merkezi yapacaklarını kaydetti.

YABANCI SAYISI AZ

Bölgedeki Suriyeli işçi sayısının anlatıldığı gibi yüksek olmadığını belirten Kileci, “Sadece Gaziantep OSB’de 300 bin kişilik bir istihdam mevcut ve bunun da yarısı tekstil sektöründe. Yabancıların sektörde istihdam edilme oranı ise yüzde 2’yi geçmiyor. Amacımız bölge kalkınmasına daha fazla destek sunmak” dedi.

Fikret Kileci

Ortadoğu’nun ticarette güvenilir merkezi oldu


Suriye ve Irak’la ilişkilerin düzelmesi durumunda bunun bölge ve ülke ekonomisine olumlu yansımasının muhakkak olduğunu vurgulayan Fikret Kileci, tarihi İpekyolu üzerinde bulunan bölgelerinin ticari anlamda da güvenilir bir bölge olduğunu belirtti. Kileci, “Yabancı yatırımlarla canlanacak bölgede, söz konusu ülkelere gerçekleştirdiğimiz ihracatta da artışlar yaşanacaktır” dedi.