AKP'li Malatya Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanlığında çalışan ve KHK ile sürekli işçi statüsüne sahip olan 25 itfaiye işçisi fazla mesailerinin verilmemesi, esnek çalışma ve sigortalarının eksik yatırıldığı gerekçesiyle belediyeyi mahkemeye vermişti.

Belediye yönetimi ise mahkemeye veren itfaiyecileri Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne sürdüğü öne sürülmüştü.

Yaşanan bu olayın ardından İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Hanifi Acar’ın görevinden alındığını yerine ise Sosyal ve Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu’nun getirildiği kaydedildi.



AKP’Lİ GÜRKAN: GÖREVDEN ALINDI

Yaşanan gelişmeye ilişkin SÖZCÜ’ye konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Selahattin Gürkan, “İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Hanifi Acar görevinden alınarak yerine ise Sosyal ve Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu getirildi. Mehmet Hanifi Acar’ı Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığında görevlendirdik kendisi zaten Ziraat Mühendisi” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Makam odasından servet çıkmıştı... Rüşvet skandalında ikinci perde" desc="AKP'li Büyükşehir Belediyesi'nde Mali Hizmetler Daire Başkanlığı görevini yaparken bir müteahhitten 30 bin lira rüşvet aldığı gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Bahattin Karakaş hakkında Terme Belediyesi'nde görev yaptığı dönemde işçi bağışlarını zimmetine geçirdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/30/iecrop/detay-kopya-1_16_9_1635573782.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-belediyede-rusvet-skandalinda-ikinci-perde-6738062/"]