CHP’nin yurt genelinde birçok yere astırdığı “128 milyar dolar nerede?” yazılı afişler türlü gerekçelerle kaldırılmaya devam ederken, bunlardan en ilginci Karaman'da yaşandı.

Karaman Valiliği CHP Karaman İl Başkanlığı binasına ‘128 milyar dolar nerede?’ afişi asmasının ardından corona virüs tedbirleri kapsamında kent genelinde 30 gün boyunca  "toplantı ve gösteri yürüyüşü, el ilanı, bildiri, broşür dağıtma, afiş, poster açma ve meşale yakma" yasağı getirdi. CHP İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı ise polislerin getirdiği tebligatı, “Anayasadan aldığımız haklarımızı kullanmamıza rağmen bir siyasi parti çalışması olan ve suç teşkil etmeyen pankartların indirilişi kararını tebliğ aldım" notunu yazarak imzaladı.

“MİLLETİMİZİN HAKKINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, “İl Başkanlığımıza astığımız ‘128 milyar dolar nerede?’ pankartımız Covid-19 virüsü önlemleri kapsamında kaldırıldı. Hiçbir suç ve hakaret teşkil etmeyen pankartın lebaleb dolu kongre yapanlardan tehlikeli olduğunu öğrenmiş olduk. Bizler milletimizin hakkını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

VALİLİĞİN GÖNDERDİĞİ TEBLİGAT

CHP’nin “128 milyar dolar nerede?” pankartının toplatılması için CHP il Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı’ya tebliğ edilen tebligatta şu ifadeler yer aldı:

* Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Pandemi’ olarak ilan edilen Covid-19 salgını ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla yeni kısıtlama ve tedbir kararları alınarak uygulamaya geçirildiği,

* Karaman il sınırları içerisinde vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerine dair Uluslararası Sözleşmeler, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlar kapsamında, genel sağlığın korunması, kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin ve şiddet olaylarının önlenmesi, temel hak ve hürriyetlerin korunması amacıyla;

* 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 17. ve 19. maddeleri, 5442 sayılı İl Hıfzıssıhha Meclisi'nce alınan kararlar kapsamında, Valilik ve Kaymakamlık Makamının uygun göreceği etkinlikler, basın açıklamaları, kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri, bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar ile ticari reklamlar hariç olmak üzere, toplantı ve gösteri yürüyüşü, el ilanı bildiri, broşür dağıtmak, afiş, poster asmak ve açmak, meşale yakma ve taşıma vb. tüm eylem ve etkinliklerin 14/04/2021 günü saat 10.00 ile 13.05.2021 günü saat 09.59'a kadar 30 (otuz) gün süreyle YASAKLANMASI'nı Takdir ve tensiplerinize arz ederim.



[old_news_related_template title="AKP’li belediyenin indirdiği afişleri CHP yeniden astı" desc="CHP Kocaeli İl Başkanlığı, polis talimatıyla AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından indirilen '128 milyar dolar nerede?' yazılı afişleri bu kez il ve ilçe binalarına astı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/14/iecrop/chp-sozcu_16_9_1618409121.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-belediyenin-indirdigi-afisleri-chp-yeniden-asti-6373238/"]