Terör örgütü IŞİD'in faaliyet ve yapılanmasını deşifre etmek için çalışmalarını sürdüren Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, şu an cezaevinde bulunan örgütün sözde emiri Mahmut Özden'in kurduğu, geçen yıllarda operasyonlar sonucu dağılan Yamaçlı grubunun yeniden toparlanma içerisinde olduğunu saptadı.



Yapılan teknik ve fiziki çalışmalar sonucu yapılanma içerisine dahil olduğu öne sürülen 14 kişi belirlendi. Savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkartmasının ardından Adana ve İstanbul'da 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. TEM ve Özel harekat polislerinin demir kapıları koç başlarıyla kırarak girdikleri evlerde yapılan aramalarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.  (DHA)

[old_news_related_template title="Fransa'dan IŞİD'e büyük darbe: Sahraaltı Afrika lideri Adnan Abou Walid al Sahraoui öldürüldü" desc="Fransa, terör örgütü IŞİD'le mücadelede önemli bir adım attı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, terör örgütünün Sahraaltı Afrika'daki lideri Adnan Abou Walid al Sahraoui'nin öldürüldüğünü açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/16/iecrop/adnan-abou-walid-al-sahraoui-video_16_9_1631771639.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/fransadan-iside-buyuk-darbe-sahraalti-afrika-lideri-adnan-abou-walid-al-sahraoui-olduruldu-6651906/"]