Yazdan kalma hafta sonunun ardından yeni hafta da sıcak ve güneşli bir havayla başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahmin haritasına göre yarın yurdu etkilemeye başlayacak olan yağışlar çarşamba ve perşembe günü etki alanını genişletecek. Yağışlarla beraber hava sıcaklıkları da 5-6 derece düşüş yaşayacak.



SİS VE PUS KENDİNİ GÖSTERECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, güney kesimlerde batı ve güneybatılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

[old_news_related_template title="Dünya Meteoroloji Örgütü'nden ürküten açıklama" desc="Dünya Meteoroloji Örgütü, İklim Göstergeleri ve Sürdürülebilir Kalkınma: Ara Bağlantıları Gösterme adlı raporunda iklim değişikliği üzerinde direkt etkili olan yedi iklim göstergesini inceledi. Raporda, küresel ısınmayı 1,5 °C'nin altında sınırlamak için daha büyük uluslararası işbirliği ihtiyacı olduğu belirtildi. 2020 yılında ise ısınmanın, şimdiden sanayi öncesi (1850-1900 yılları arası) seviyelerin yaklaşık 1.2 °C üzerinde olduğu vurgulandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/22/iecrop/meteo1_18788505_16_9_1632344264.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dunya-metroloji-orgutunden-urkuten-aciklama-6664597/"]