31 Mart seçimlerinden sonra Atakum Belediyesi AKP’den CHP’ye geçince İller Bankası, daha önce yıllarca belediye sosyal tesisleri olarak kullanılan üzerinde yeşil alan, 2 düğün salonu, çocuk oyun parkı ve kafe olan yaklaşık 2 bin metrekarelik Yalı Kafe'nin bulunduğu araziyi satışa çıkardı.

CHP'li Atakum Belediyesi araziyi almak için görüşmeler yaptığı sırada İller Bankası, araziyi AKP'li Büyükşehir Belediyesi'ne Millet Kıraathanesi yapılması için verdi.

Geçen yıl Ağustos ayında AKP'li Belediye arazide bulunan tesisleri yıktı.

3 ay önce yapılan meclis toplantısında da alana 3 katlı binalar yapılması için imar değişikliği yaptı.



Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, yapılan imar değişikliği sonrasında alana kitap kafe yapacaklarını ve sadece alanın yüzde 40'nın imara açıldığını söyledi.

YARGIYA TAŞINDI

5 bin 654 metrekarelik inşaat alanı ve 3 katlı yapının yapılmasını öngören imar planı değişikliği, CHP Meclis Üyeleri Atilla Tekcan ve Hasan İpek tarafından yargıya taşındı.

Samsun Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuran meclis üyeleri, son imar planı değişikliğinin yürütmesinin durdurulmasını talep etti.


Bölge İdare Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde söz konusu imar planı değişikliğinin, imar hukukuna, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırı olduğu savunuldu.

[old_news_related_template title="Yargı, AKP'li belediyenin millet kıraathanesi projesine 'dur' dedi" desc="Samsun'un Atakum ilçesi sahilindeki İller Bankası'na ait olan ancak yıllardır ilçe belediyesi sosyal tesisleri olarak kullanılan Yalı Kafe, seçimleri CHP kazanmasının ardından önce satışa çıkarıldı, sonra AKP'li Büyükşehir Belediyesi'ne Millet Kıraathanesi yapılmak üzere verildi. Belediye imar değişikliği yaparak kafeyi yıkıp yerine kıraathane yapmak için kolları sıvadı. Ancak Atakum Belediyesi projeyi yargıya taşıdı. Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/07/iecrop/9486900e-2b94-43e2-b693-0e604a6b3a80_16_9_1612686368.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/yargi-akpli-belediyenin-millet-kiraathanesi-projesine-dur-dedi-6247952/"]