AKP Afyonkarahisar Milletvekili, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu Afyonkarahisar’da ’Mahalle bizim, Gençlik bizim' adlı söyleşide gençlerle bir araya geldi. Eroğlu partisinin birçok liyakatsiz atamayla gündeme gelmesine rağmen gençlere liyakat mesajı vermesi dikkat çekti.

"EHLİYET VE LİYAKAT KAYBI VAR"

Tarihteki birçok devletin liyakatsiz atamalar nedeniyle yıkıldığını ifade eden Eroğlu şunları söyledi:

“Tarihte mührünü vuran bizim milletimiz Türk Milleti. Bununla gurur duymalıyız. Ama yıkılışlara baktığınızda maalesef her devletin yıkılışı yanlışlıklar üzerine olmuştur. Ehliyet ve liyakat kaybı var. Yani sizler yönetici olursanız, çok büyük işler başaracaksınız. Ben buna yürekten inanıyorum. Bir yerde sorumlu bir mevkiye geldiğiniz zaman daima en ehil kişileri seçeceksiniz. Ehliyet ve liyakata önem vereceksiniz. Bunu yaptığınız zaman işler tıkır tıkır yürür. Bunu yapmadığınız zaman bir hadis-i şerif var. ‘Eğer ehliyet ve liyakat kaybolursa kıyametin kopuşunu bekle’ diyor peygamberimiz. Kıyamet derken küçük kıyametler var”

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı'ndan 'liyakat' ve 'şeffaflık' vurgusu" desc="Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, 862 bin 833 kamu görevlisinin katıldığı ankete göre, tatmin ve aidiyeti en çok etkileyen faktörlerin başında seçme, işe alım ve yerleştirme süreçlerinde ise liyakat ve şeffaflığın sağlanması olduğunu aktardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/31/iecrop/cumhurbaskanligi-dha-3_16_9_1622473076.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cumhurbaskanligi-insan-kaynaklari-ofisi-baskanindan-liyakat-ve-seffaflik-vurgusu-6461362/"]