AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın gittiği Cumhuriyet Mahallesi’nde çıkan silahlı kavgada, Hacı Evsat Şenyaşar, oğulları Celal ve Adil Şenyaşar ile Milletvekili Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirmiş, 8 kişi de yaralanmıştı. Kavganın ardından da olaya karıştığı ileri sürülen Fadıl Şenyaşar tutuklanmış ve hakkında 150 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.



İLK DURUŞMASINA ÇIKACAK

Olayda iki oğlu ve eşini kaybeden Anne Emine Şenyaşar ise diğer oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte Şanlıurfa Adliyesi önünde oturma eylemi başlatmıştı. Eylemini 185 günden bu yana sürdüren anne Şenyaşar’a, Adalet Nöbeti’nin 86. gününde söylediği sözler nedeniyle kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla Şanlıurfa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 4 yıla kadar ağır hapis cezası istenen Emine Şenyaşar, 12 Kasım 2021’de ilk duruşmasına çıkacak.



4 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmanın tamamlanmasıyla hazırlanan iddianamede, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız müşteki (şikayetçi) olarak yer aldı. İddianamede, Emine Şenyaşar'ın 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Soruşturmada, Emine Şenyaşar’ın Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a hakaret ettiği görüntülerde tespit edildiği vurgulandı.

[old_news_related_template title="Acılı babanın 10 yıllık adalet arayışı sürüyor" desc="Antalya'da Rixos otelde staj yaparken, otelin havuzunda ölü bulunan 16 yaşındaki Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş, 10 yıldır adalet mücadelesi veriyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/19/iecrop/1-12_16_9_1629380075.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/acili-babanin-10-yillik-adalet-arayisi-suruyor-6602297/"]

[old_news_related_template title="AKP'li belediyenin usulsüz ihalesine itiraz eden MHP'li istifa etti" desc="AKP’li Kırıkkale Belediyesi'nin ihalesine 'hukuka aykırı' ve 'adrese teslim' diyerek itiraz eden MHP’li Kırıkkale Belediye Meclis Üyesi Murat Tanır partisinden istifa etti. MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu ile görüşen Tanır, 'Cumhur İttifakı'na zarar verdiğim gerekçesiyle istifam istendi' dedi. Tanır, 'MHP benim evim gibiydi. Bana MHP'nin öğrettiği konularda mücadele verdim. Ama geldiğimiz konularda yolsuzluk ve haksızlığa dur demek, problem oluyor. Bu aşamada doğruya doğru demek suç oldu' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/09/iecrop/mhpli_16_9_1631200057.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-belediyenin-usulsuz-ihalesine-itiraz-eden-mhpli-istifa-etti-6640254/"]