Bugün Gaziantep'te vatandaşla buluşan ve Gaziantep Ticaret Odası'nı ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, akşam saatlerinde bir sosyal medya paylaşımında bulunarak ekonomik gündemi değerlendirdi.

ERDOĞAN'A SESLENDİ

Türk lirasının ve borsanın bugün yüzde 10 değer kaybettiğini vurgulayan Akşener, "Yani TL’de olan sıradan bir yatırımcı yaklaşık yüzde 20 zarar etti. Neden? Yerli parasına ve ülkesinin şirketlerine güvendiği için" dedi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "İnsanlar nasıl yatırım yapsın sana güvenerek?" diye seslendi.

"ARTIK YETER, DÜŞ YAKAMIZDAN"

Akşener'in Erdoğan'a seslendiği açıklamaları şöyle devam etti:

*Pazartesi nasıl bir gün olacak Allah bilir. Ülkeyi yangın yerine çevirdin. Milletin ocağına incir ağacı diktin. İnsan bu kadar mı zalim olur? Yıllarca “Milletim, milletim” deyip durdun. Şimdi milletin sana sesleniyor duy bu sesi; “Artık yeter! Düş yakamızdan!”

"KULDAN UTANIN BARİ"

*Esnaf kaybetti. İşçi kaybetti. Memur kaybetti. Sanayici kaybetti. Çiftçi kaybetti. İşsiz zaten kaybediyor. Milletimizin her bir ferdi kaybetti. Daha kimin kaybetmesini istiyorsun? Allah’tan korkmuyorsunuz anladık. Kuldan utanın bari.

"KENDİNİZE GELİN, BIRAKIN ARTIK"

*Gençlerin umutlarını dövizin altında enkaza çevirdiniz. Yaşlılarımızı yağ kuyruklarına mahkum ettiniz. Enflasyonla milleti fakirleştirdiniz. Kınadığınız ne varsa hepsini başımıza bela ettiniz. Kendinize gelin! Bırakın artık!

[old_news_related_template title="Ekonomiyle ilgili konuşan CHP'li İlhan Kesici'den erken seçim mesajı" desc="CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, 'Bir birikimin üstüne gelmiş olan bir bütçe, bu rakamlar. O birikimle ilgili de muhtemelen ben öyle inanıyorum ki bu bütçe müzakereleri bu dönemin son bütçe müzakereleri olacaktır, yani bir erken seçim olacaktır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/17/iecrop/ilhan-kesici-1_16_9_1639760566.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/ekonomiyle-ilgili-konusan-chpli-ilhan-kesiciden-erken-secim-mesaji-6833756/"]

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu: Saray hükümeti artık kangrenli bacaktır" desc="TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski'yi aradığını belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Ülke yangın yeri. Bu Saray Hükümeti artık kangrenli bacaktır. Susma zamanı değil, vatanını seven herkes konuşmalı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/17/iecrop/kilicdaroglu-2_16_9_1639756180.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kilicdaroglu-saray-hukumeti-artik-kangrenli-bacaktir-6833629/"]