İstanbul Tuzla’da, 2018 yılında özel bir anaokulunda öğrencilere şiddet uyguladığı, kız ve erkek çocukları yarı çıplak halde topluca tuvalete götürdüğü gerekçesiyle “kötü muamele” suçundan 1 yıl 9 aya kadar hapis ile cezalandırılması istenen okul müdürü Güler D.’nin yargılandığı davada karar çıktı.

Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına sanık Güler D. katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu.

Mağdur çocukların ailelerinin avukatları sanığın her mağdur açısından ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti.

"ÇOCUĞUMDA İZLERİ HALA DEVAM EDİYOR"

Müşteki Kader Ç. söz alarak, “Ben bir anne olarak yıllardır acı çekiyorum. Çocuğumda izleri hala devam etmektedir. Çocuğumun geleceği ile oynadılar. Bu suçun cezasız kalmasını istemiyorum. Ben de sanığın her bir mağdur için ayrı ayrı cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

Sanık Güler D.’nin avukatı ise “Müvekkilin suçu işlediğine yönelik somut bir delil yoktur” diyerek müvekkilinin beraatını istedi.



CEZADA İNDİRİM YAPILMADI

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığın “terbiye hakkından doğan disiplin yetkisini kötüye kullanmak” suçundan 6 ay hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın suçu birden fazla mağdura karşı farklı tarihte benzer eylemlerle gerçekleştirdiğinin anlaşıldığını belirten mahkeme, cezayı artırarak sanığın 10 ay 15 gün hapis ile cezalandırılmasına hükmetti.

Suçun işleniş şekli ve sanığın yargılama sürecindeki davranışları gözetildiğinde takdiri indirim uygulanmasına yer olmadığını belirten mahkeme, sanığın suç işlemeyeceğine dair kanaat oluşmadığı gerekçesiyle cezayı ertelemedi.

[old_news_related_template title="Anaokulunda skandal görüntüler!" desc="Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki özel anaokulunda, 2 öğretmen, yaramazlık yaptığı gerekçesiyle bir öğrenciyi kollarından tutarak, hırpaladı. Olay anı, güvenlik kameralarına yansırken, S.G. ile A.G. isimli öğretmenlerin anaokulundaki işine son verildi. Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, öğretmenler ve anaokulu hakkında soruşturma başlatılacağını söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/03/iecrop/anaokulu-goruntu_16_9_1520166623.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/anaokulunda-skandal-goruntuler-2263934/"]