Olay, saat 20.00 sıralarında ilçede bulunan Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı'na ait ormanlık alanda meydana geldi.

İlçede yaşayan Kemal Y. (28), komutanlığın güney sınırındaki tel örgülerin yakınına geldi. Buradan kışla içindeki otları tutuşturan Kemal Y., yangın çıkardı.

Yangını nöbet kulesinde bulunan bir asker fark etti. Kışladaki itfaiye aracı ve Polatlı Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilen yangın büyümeden söndürüldü. Yangın nedeniyle arazideki 6 ağaç ve bazı güvenlik kameraları zarar gördü.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK YANLISI VİDEOLAR YAYINLADI

Sabotajı gerçekleştiren Kemal Y. vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Gözaltına alınan Kemal Y.'nin geçmişte zihinsel engelli raporu bulunduğu daha sonra raporun iptal edildiği öğrenildi.

Polise verdiği ifadede zihinsel engelli olduğunu öne süren Kemal Y.'nin ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a hakaret ettiği, devlet büyükleri adına sahte hesaplar açtığı, terör örgütü PKK yanlısı videolar çektiği, Türk bayrağına hakaret ettiği ve en son Polatlı'da bir yeri daha aynı şekilde yakma girişiminde bulunduğu ve yakalandığı öğrenildi.

Kemal Y.'nin Polatlı Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. DHA

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manavgat'taki yangınla ilgili açıklama" desc="Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manavgat'taki yangınla ilgili 'Olay tüm boyutlarıyla araştırılarak yangında zarar gören vatandaşlarımıza her türlü destek sağlanacaktır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/28/iecrop/erdogan-dha-1_16_9_1627502188.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-manavgattaki-yanginla-ilgili-aciklama-6562161/"]