Aşı karşıtları 'Büyük Uyanış' adını verdikleri aşı karşıtı mitinglerini bu kez Ankara’nın Çankaya ilçesinde Anıt Park’ta düzenledi. Birçok ilden etkinlik için Ankara’ya otobüsler kaldırıldı.

Polislerin HES kodu kontrolü yaptığı ve maske denetimi yaptığı etkinlik geniş katılımla gerçekleşti. Bir otobüsün üstünde kurulan ses düzeneğiyle konuşmalar yapıldı. Otobüsün üzerinde ‘Dünya Sağlık Örgütü yarasa nerede?’ yazması dikkat çekti.



Polislerin maske kontrolü yaparak katılımcıları etkinlik alanına almasına rağmen, birçok kişinin içeride maskelerini çıkardığı görüldü. Tıklım tıklım dolu etkinlik alanında sosyal mesafeye uyulmadığı da gözlendi.

POLİSE DİRENEN ŞAHIS GÖZALTINDA

Mitingde, girişte HES kodu göstermek istemeyen bir kişi polislere direndi. Polislere saldıran şahıs yere yatırılarak gözaltına alındı.

BASIN MENSUBUNU ALANDAN ÇIKARTTILAR

Basın mensuplarına da tepki gösteren katılımcılar, aşı yayınları nedeniyle bir televizyon kanalının muhabirinin etkinlik alanından dışarı çıkması için sloganlar attı. Muhabir etkinlik alanını terk etmek zorunda kaldı.

İSTANBUL'DA MİTİNG DÜZENLEMİŞLERDİ

Aşı karşıtları son olarak 11 Eylül tarihinde İstanbul Maltepe’de miting düzenlenmişti. Kaymakamlığın 'salgınla mücadeleyi olumsuz etkiliyor' diye izin vermediği etkinliğe, İstanbul Valiliği tarafından izin verilmiş, Türk Tabipler Birliği dahil birçok sağlık çalışanı etkinliğin gerçekleştirilmesine tepki göstermişti.

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı Koca paylaştı! İşte güncel vefat ve vaka sayısı" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 26 Eylül 2021 Pazar gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 228 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında ise düne göre düşüş yaşandı. Bakan Koca, 'Maske takanların sayısı? Sosyal mesafe kuralına dikkat edenlerin sayısı? Tam doz aşı olanların sayısı? Salgınla mücadelenin gereklerini yapanlar arttıkça, yeni vaka sayılarımız ve ona bağlı olarak vefat sayılarımız azalacak' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/26/iecrop/yeni-depo_16_9_1632665017.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/saglik-bakani-koca-paylasti-iste-guncel-vefat-ve-vaka-sayisi-6671612/"]

[old_news_related_template title="Kentte vaka sayıları yüzde 162 arttı! Validen kritik çağrı" desc="Kırıkkale'de yeni tip corona virüsü (Covid-19) salgını alarmı verildi. Kentte yüzde 162 oranında atış yaşanırken valilikten vatandaşlara 'aşı' çağrısı geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/25/iecrop/kalabalik-sozcu_16_9_1632598543.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kentte-vaka-sayilari-yuzde-162-artti-validen-kritik-cagri-6670709/"]