İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kemalpaşa Belediyesi'nde rüşvet alıp verme iddiaları nedeniyle 9 Kasım günü, 6'sı belediye çalışanı 11 kişiyi gözaltına aldı. Çok sayıda ekibin katıldığı operasyonda, gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

Düzenlenen operasyonda Kemalpaşa Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü, İmar Müdürü ve bu birimlerde görevli memurların da aralarında bulunduğu 6'sı belediye çalışanı 11 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin rüşvet vermek, almak ve rüşvete aracılık etmek suçlamasıyla gözaltına alındığı öne sürülürken gözaltına alınanların, izinsiz yapı ve bina inşa eden firma ve vatandaşlara cezai işlem yapılmaması, yasal mevzuata uygun olmayan yapı ve binalara yapı ruhsatı ve yapı kullanma belgesi verilmesi karşılığında rüşvet alıp, verdikleri iddia edildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Öte yandan operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında CHP Kemalpaşa İlçe eski Başkanı M.A.'nın da ye aldığı öğrenildi. Şüpheliler jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

[old_news_related_template title="Kemalpaşa Belediyesi'nde rüşvet operasyonu..." desc="İzmir'de Kemalpaşa Belediyesi'nde rüşvet iddiaları nedeniyle 6'sı belediye çalışanı 11 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı. Çok sayıda ekibin katıldığı operasyonda, gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıldığı, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/09/iecrop/gozlait-dha-2_16_9_1636395160_16_9_1636446773.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kemalpasa-belediyesinde-rusvet-operasyonu-6758115/"]