Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan çalışmada, beş aracın ruhsat ve sigorta bilgilerinin değiştirilmesi sonucu beş farklı bankadan 4 milyon TL kredi çekildiği, karşılığında da usulsüz şekilde tescil edilen 14 römork aracın ipotek gösterildiği belirlendi.

Ankara, İstanbul ve Konya'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda aralarında noter çalışanları ile çete lideri S.U.B.'un da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ruhsat ve sigorta bilgilerini değiştirdikleri ucuz otomobilleri lüks otomobilmiş gibi bankaya göstererek kredi çektiği tespit edildi. Şüphelilerin kredi karşılığında ipotek uygulanan 14 TIR römorkunu ise noter çalışanlarına rüşvet karşılığında hayali tescil ettirdiği ortaya çıktı.

Araç kredilerinin ödenmemesi üzerine ipotek edilen araçlara el koyma işlemi sırasında söz konusu araçların hayali olduğu saptandı. Banka yetkililerinin bunun üzerine şüpheliler hakkında şikayette bulunduğu belirlendi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. DHA



[old_news_related_template title="Zengin olma hayaliyle dolandırıcılara 90 bin lira kaptırmıştı, yine kandırıldı" desc="Isparta'da Mehmet Duvar (71), yaklaşık 3 yıl önce 'Seni 45 milyon liralık servete ortak edeceğiz' diyen dolandırıcılara 89 bin 925 lira kaptırdı. Bu süreçte 50 yıllık eşi Dudu Duvar (65) ile küsen ve 3 yıldır konuşmayan Mehmet Duvar, bir kez daha dolandırıcıların hedefi oldu. Dün kendisini arayanların, 'Sizi dolandıran şahısların izini sürüyoruz' yalanına inanan Duvar, bankadan krediyle çektiği 15 bin lirayı dolandırıcılara kaptırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/05/iecrop/dolandirici_16_9_1633427828.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/zengin-olma-hayaliyle-dolandiricilara-90-bin-lira-kaptirmisti-yine-kandirildi-6688414/"]