İBB tarafından 2013 yılında çalışmalarına başlanan ve 7 yıldır ilerleme kaydedilemeyen Yeşilkent Mahallesİ 1/5 bin ölçekli Avcılar İlçesi Yeşilkent Revizyon Nazım İmar Planı Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda yeniden gündeme geldi.

OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Katılımcı planlama modelini esas alan çalışmaların ilk adımı olarak Yeşilkent İmar Planı İletişim Ofisi kuruldu.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Avcılar Belediyesi’nin ortak kullandığı ofiste, imar planı hakkında mahalle sakinlerini bilgilendirme, sorun ve ihtiyaçlarını tespit etme ve birlikte karar verme çalışmaları yürütüldü.

Mahalle sakinleri ile birlikte düzenlenen plan notları, İBB aralık ayı oturumlarının ikinci birleşiminde oybirliğiyle kabul edildi.

“100 BİN KİŞİ YAŞIYOR”

Oylama sonrası söz alan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli Yeşilkent Mahallesinin yaklaşık 40 yıldır imar beklediğini belirterek  “100 bin insanımızın yaşadığı, iskan edildiği halde yaklaşık 40 yıldır çözülememiş bir sorunun çözülmesinin önemli bir adımını atan, başta İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na,  İBB bürokratlarına, meclis üyelerine, komisyon üyelerine, katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

[old_news_related_template title="İBB Meclisi'nde Halk Ekmek gerilimi" desc="Halk Ekmek büfeleri önündeki kuyruklar İBB Meclisi’nde gerginliğe neden oldu. Katıldığı bir TV programında kuyrukların kurgu olduğu yönündeki açıklaması tepki çeken AKP’li Muhammet Kaynar, vatandaşları rencide edecek bir şey söylemediğini, 'büfelere zamanında ekmek götürülmemesi nedeniyle beceriksiz yönetim yüzünden kuyrukların oluştuğunu' savundu. İYİ Partili İbrahim Özkan da 'pişkinlik' yorumunda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/13/iecrop/ibb-6_16_9_1639423678.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ibb-meclisinde-halk-ekmek-gerilimi-6825451/"]

[old_news_related_template title="AKP'li isim mecliste gerçek enflasyon oranını itiraf etti" desc="Suya zam teklifinin görüşüldüğü İSKİ Genel Kurulu'nda söz alan İBB AKP Meclis Üyesi Mehmet Selim Bilmen, 'Yeniden değerleme oranı gerçekleşmiş enflasyon demektir. Biz burada öteden beri, CHP grubunun da aslında istediği ‘enflasyon oranında zam yapın’ talebini yerine getirmiş oluyoruz. Gerçekleşmiş enflasyon ülkede yüzde 36,2. Biz de o çerçevede bir artış yapıyoruz' diye konuştu. İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı bu sözlere “Ben söylesem itiraz ederlerdi ama ben söylemedim onlar söyledi” şeklinde karşılık verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/15/iecrop/akplii_16_9_1639579969.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-isim-mecliste-gercek-enflasyon-oranini-itiraf-etti-6829472/"]