Boğaziçi Üniversitesine atanan rektör Prof. Dr. Naci İnci’yi protesto sırasında rektörlük binası önünde toplanan 60’a yakın öğrenci arasından 10 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan öğrencilerden 3’ü, emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Gözaltındaki diğer 7 öğrenci ise, emniyet işlemlerinin ardından, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Öğrencilerden 3’ü, hakkında, ‘görevi yaptırmamak için direnme’, 3’ü, hakkında, ‘kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşlere silahsız katılarak, ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama’ ve biri hakkında da ‘kamu malına zarar verme’ suçlarından işlem yapıldığı öğrenildi.

Savcılıkta ifade veren öğrencilerden 4’ü adli kontrol şartıyla doğrudan serbest bırakılırken, 3’ü ise tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

[old_news_related_template title="Boğaziçi Üniversitesi'nde 10 öğrenci gözaltına alındı" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Boğaziçi Üniversitesi'nde eylem yapan öğrenciler için 'Böyle bir öğrenci olamaz. Bunlar olsa olsa üniversitelerin içerisine sızmış teröristlerdir' ifadelerini kullanmıştı. Boğaziçi Üniversitesi'nde atanmış rektör Prof. Dr. Naci İnci'yi protesto eden 10 öğrenci gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/06/iecrop/detay-kopya_16_9_1633497073.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazici-universitesinde-10-ogrenci-gozaltina-alindi-6689667/"]

[old_news_related_template title="Boğaziçili öğrenciler: Terörist ilan edilmekten bıktık" desc="Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 'Böyle bir öğrenci olamaz. Bunlar olsa olsa üniversitelerin içerisine sızmış teröristlerdir' sözlerine tepki gösterdi. Yürüyüş ve oturma eylemi düzenleyen öğrenciler,' Biz korkmuyoruz, korkmayacağız. Hepimizi terörist ilan etsin, hepimizi gözaltına alsın, Türkiye’nin insanları olarak bıktık' açıklamasında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/05/iecrop/bogazici-sozcu1_16_9_1633454267.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazicili-ogrenciler-terorist-ilan-edilmekten-biktik-6689235/"]