Olay, şubat ayında Mecitözü ilçesi, Bahçelievler Mahallesi Melikgazi Bağları Kümeevleri'nde meydana geldi. İlçeye bağlı Hisarkavak köyü eski muhtarı Kazım Ergani, bağ evinde yakınları tarafından kanepede hareketsiz yatarken bulundu.

İhbar üzerine çağrılan sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, vücudunun çeşitli yerlerinde darp izlerine rastlanılan Ergani'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Savcı ve olay yeri ekiplerinin yaptığı inceleme sonrası Kazım Ergani'nin cansız bedeni kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ekipler, cinayet şüphelisi olarak Hayrettin Kayabaşı ve F.K.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Cinayet Büro ekipleri tarafından sorguya alınan şüpheliler, olayın olduğu gece alkol almak için bağ evinde olduklarını söyledi. Hayrettin Kayabaşı ve F.K., emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan Kayabaşı tutuklanırken, F.K. ise serbest bırakıldı.

"BU ADAM BENİM ELİMDEN ÖLMEDİ HAKİM BEY"

Tutuklu sanık Hayrettin Kayabaşı hakkında kasten adam öldürme suçlamasıyla dava açıldı. Çorum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanığın yanı sıra, ölen Kazım Ergani'nin yakınları ve taraf avukatları da katıldı. Mahkemede savunma yapan Kayabaşı, Böyle bir olaydan karşınızda olduğum için üzgünüm, kesinlikle ben yapmadım. Ben bıraktığımda yaşıyordu. Bu adam benim elimden ölmedi hakim bey dedi.

Kararı açıklayan mahkeme heyeti, 'kasten öldürme' suçunu sabit görerek Hayrettin Kayabaşı'na müebbet hapis cezası verdi. DHA

[old_news_related_template title="Eski muhtar tavuk yemi kavgasında öldürülmüş" desc="Çorum'da bağ evinde cansız bedeni bulunan eski muhtar Kazım Erganinin (60), ölümüne ilişkin Hayrettin K. (31) ve Harun Fikret K. (24)., gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde, birlikte alkol alan gruptan Hayrettin K.nin torbadaki tavuk yemini odun talaşı sanıp sobaya attığı, bu nedenle çıkan kavgada Kazım Erganiyi döverek öldürdüğü belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/01/iecrop/cinayet-dha1_17097256_16_9_1612197710.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/eski-muhtar-tavuk-yemi-kavgasinda-oldurulmus-6238861/"]