Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin, 16 Temmuz'da kayboldu. Ailesinin başvurusu üzerine jandarma ve polis ekipleri, arama çalışması başlattı.

Yapılan çalışmalar sırasında gözaltına alınan genç kızın eski sevgilisi Cemal Metin Avcı, Pınar'ı çıkan kavgada boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup, yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etti.

Avcı'nın gösterdiği yerde bulunan varilde, Pınar'ın kısmen yanmış cesedine ulaşıldı. Pınar, memleketi Bitlis'in Hizan ilçesinde toprağa verildi. Adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcı, çıkarıldığı mahkemece 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürmek' suçundan tutuklandı.

KARDEŞİ DE BAĞ EVİNDEYDİ

Muğla Jandarma Komutanlığı ve Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, yaklaşık 3 ay süren çalışma sonunda, HTS kayıtlarından, tutuklu şüpheli Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı'nın telefon sinyallerinden, ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğunu tespit etti. Gözaltına alınan Mertcan Avcı da sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Cemal Metin Avcı, 'canavarca hisle adam öldürme' suçundan, kardeşi Mertcan Avcı da 'yardım ve yataklık' suçundan hakim karşısına çıktı. Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti, katil zanlısı Cemal Metin Avcı'nın olay sırasında cezai ehliyetin tam olup olmadığını gösteren rapor istenmesine, Gültekin'in ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tip Kurumu 1. İhtisas Kurulu'ndan rapor istenmesine ve yeni tanıkların dinlenmesine hükmederek, duruşmayı erteledi. Dava kapsamında geçtiğimiz günlerde ise, olayın gerçekleştiği bağ evinde keşif gerçekleştirildi.

"PINAR'LA METİN 2,5 YILDIR BİRLİKTEYDİ"

Muğla 3. Ağır Ceza,  Mahkemesi'ndeki davanın bugün görülen ikinci duruşmasında, Pınar Gültekin’in arkadaşı tanık Ceren Tunç tanık olarak dinlendi. SEGBİS aracılığıyla dinlenen Ceren Tunç, öldürülen genç kız ile katil zanlısı Avcı'nın 2,5 yıldır birlikte olduklarını öne sürerek şunları dile getirdi:

* Pınarı üç senedir tanıyorum. Yarım dönem ev arkadaşımdı. Ortadan kaybolmadan 10-15 gün önce Pınar beni arayıp, Cemal ile kavga ettiklerini söyledi. Cemalin son kez kendisi ile buluşmak istediğini de anlattı.

* 2.5 yıldır birliktelerdi. Cemal'in kirayı ödediğini ve harçlık verdiğini söylüyordu. Pınar, Cemalin kendisine para yatırmak zorunda olduğunu, yatırmadığı taktirde ilişkiyi Avcı'nın eşine anlatacağını da bana söyledi.

* Pınar ortadan kaybolduktan sonra kardeşiyle sosyal medya üzerinden irtibata geçtim.

"BU DURUŞMA BENİM İÇİN BİTMİŞTİR"

Mahkeme başkanı, tanık Ceren Tunç'a ilk ifadesiyle yeni anlatımındaki çelişkileri sordu. Bunun üzerine avukat Rezan Epözdemir, mahkeme başkanına itiraz etti. Mahkeme başkanı, Epözdemir'e konuşması için söz vermeyince Pınar Gültkekin'in babası Sıddık Gültekin ayağa kalkıp, "Bu duruşma benim için bitmiştir" diyerek, salonu terk etti.

"CEMAL'İN EVLİ OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE AYRILDI"

Tanık Tunç'un anlattıkları üzerine söz verilen Pınar Gültekin'in kardeşi Sibel Gültekin ise, "Ablamın bursu vardı ve fotomodellik yapıyordu. Cemalin evli olduğunu öğrendikten sonra ayrıldı. O dönemde ufak çaplı para yardımında bulunduğunu biliyorum. Ablam, Cemale, 'Peşimi bırakmazsan karına söylerim' diyordu" diye konuştu.

"YAŞANANLAR NEDENİYLE PİŞMANIM"

Tutuklu sanık Cemal Metin Avcı, "Yaşananlardan dolayı pişmanım. Hiç yalan söylemedim. Karşı tarafın avukatı televizyonlara çıkarak yalan yanlış bilgiler veriyor. Beni sürekli linç ediyorlar" dedi. Diğer tutuklu sanık Mertcan Avcı ise, Olayla bağlantım yok. Neden yargılandığımı bile bilmiyorum. Beraatimi istiyorum diye konuştu.

MAHKEME HEYETİNİN REDDİNİ TALEP ETTİ

Daha sonra söz alan Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, müvekkillerinin mahkeme heyetinin adalet dağıtmayacağını düşündükleri gerekçesiyle heyetin reddi talebinde bulundu. Mahkeme bu talep üzerine sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek davayı 15 Şubat'a erteledi.

"SADECE KIZIMIZI DEĞİL BİZİ DE YAKTI"

Pınar Gültekinin annesi Şefika Gültekin de "Kızımı canlı canlı yaktılar. Bu tek başına bir kızdı. Bu adam dışarı çıkarsa yarın bir gün başkasını da yakar. Madem evliydi neden kızımın peşinden gitti? Sadece kızımızı değil bizi de yaktı" ifadelerini kullandı.

"BU HEYETLE ADİL BİR KARAR VERİLMEZ"

Duruşma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan baba Gültekin, mahkeme heyetinin dinlenen tanıkları yönlendirdiğini öne sürerek "Bu heyetle bu davadan sağlıklı adil bir karar çıkacağına inanmıyorum. Duruşmada kendimi sanık gibi hissettim. Sanki yargılananlar onlar değil de bizdik. Bu nedenle salonu terk edip reddi hakim talebinde bulunduk. Umarım talebimiz kabul edilir" dedi.

 

Foto: SÖZCÜ


"BU CİNAYETİ KADINI, HUKUKU YOK SAYANLAR İŞLEMİŞTİ"

Muğla'da Pınar Gültekin'in bağ evinde vahşice katledilmesine ilişkin davayı izlemek üzere Muğla’ya gelen CHP PM Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka basın açıklaması yaptı.

Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve CHP kadın örgütleriyle birlikte Adliye’ye giden Nazlıaka yaptığı açıklamada; “Pınar’ın katilinin dediği gibi bu cinayet ‘bir anlık öfke ile’ falan işlenmemiştir. Bu cinayet, yıllardır adım adım örülen; kadını, eşitliği, demokrasiyi, hukuku yok sayanlar tarafından işlenmiştir. Ne bir caninin öfkesi buna bahane olabilir, ne de pişmanlığı kabul edilebilir. Kadın cinayetleri politiktir; ülkeyi yönetenlerin yaptığı gibi kınamakla, ayıplamakla, üzülmekle bitmez. Bir kadın yaşamdan koparıldıktan sonra değil, hayattayken her türlü önlemin ve güvencenin sağlanması gereklidir” dedi. (MUSTAFA SARIİPEK/SÖZCÜ)