İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize’nin Güneysu ilçesinde selden etkilenen alanlardaki incelemelerinin ardından helikopterle Artvin’in Arhavi ilçesine geçti. Soylu burada, AKP İlçe Başkanlığı önünde toplanan kalabalığa seslendi. Suriyelilerin ardından akın akın Türkiye’ye giriş yapan Afgan mültecilere yönelik bazı kesimlerden gelen tepkilere ilişkin konuşan Soylu, şunları söyledi:

* Şimdi ‘Türkiye'ye, Afganlar geliyor’ diyorlar, sadece bize değil Batı’ya da gidiyorlar. O eleştirenlere bir şey demek istiyorum. Bu memleket zor bir dönemdeyken bir tek silahı ve kurşunu yokken, İstiklal Mücadelesinde Pakistan ve Afganistanlı kardeşlerimiz kollarındaki bilezikleri sattılar ve Türkiye'ye gönderdiler. Oradan artan parayla da bilmeyenler bilsinler, İş Bankası kuruldu. Her şeyi unutursak, gelecek nesil de bizi unutur.

“BİZE AHDE VEFAYI ÖĞRETECEK SİZ DEĞİLSİNİZ”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da, Soylu’nun sözlerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. Özkoç, “Libya, Kıbrıs Harekatı'na destek verdi. ABD'yle birlik oldunuz Libya liderini öldürdünüz. Ortadoğu'da BOP eş başkanlığı yaptınız, Müslümanları öldürdünüz. Bize ahde vefayı öğretecek siz değilsiniz. Devlet politikası uygulayın, başıboş göçmenlere bir çözüm bulun” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Bakan Soylu: Memleket zor dönemdeyken Pakistan ve Afganistanlı kardeşlerimiz bileziklerini gönderdi" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Şimdi Türkiye'ye, Afganlar geliyor diyorlar sadece bize değil Batıya da gidiyorlar. O eleştirenlere bir şey demek istiyorum. Bu memleket zor bir dönemdeyken bir tek silahı ve kurşunu yokken, İstiklal Mücadelesinde Pakistan ve Afganistanlı kardeşlerimiz kollarındaki bilezikleri sattılar ve Türkiye'ye gönderdiler. Oradan artan parayla da bilmeyenler bilsinler, İş Bankası kuruldu. Her şeyi unutursak, gelecek nesil de bizi unutur' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/28/iecrop/soylu-dha-22_16_9_1627484147.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bakan-soylu-memleket-zor-donemdeyken-pakistan-ve-afganistanli-kardeslerimiz-bileziklerini-gonderdi-6561721/"]