ABD'nin New York kentinde Türkevi açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin açıklamada bulunan ve Erdoğan’a teşekkür eden Destici, şu paylaşımı yaptı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızla, Türkevi’nde bir araya gelerek; ABD ziyareti, Türkevi’nin açılışı ve sair hususlarla ilgili görüşme gerçekleştirdik. Davetleri, kabulleri ve özellikle New York’ta BM binası’nın hemen karşısındaki Türkevi’ni ülkemize kazandırdıkları İçin teşekkür ederiz.”



NEW YORK RPOGRAMINA EŞLİK ETTİ

Erdoğan’ın New York’taki programına eşlik eden Destici, Erdoğan ile birlikte; Türken heyetini kabul, New York Times heyetini kabul, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’u kabul, FPA ve SETA DC tarafından düzenlenen program ve TAİK tarafından ABD iş dünyasının temsilcileriyle tertiplenen etkinliklere de katıldığını belirtti, fotoğraflar paylaştı.

Destici ayrıca, Türkevi’nin açılışının yanı sıra, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC)’nin düzenlediği toplantıya, akabinde de Erdoğan’ın ABD’deki Müslüman toplumun önde gelen temsilcileriyle bir araya geldiği kabule katıldığını ifade etti.

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın BM'deki konuşması en çok o bölgede gündem oldu" desc="New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 76'ncı toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan dün konuşmasını gerçekleştirdi. Geçmiş yıllarda konuşmasıyla uluslararası kamuoyunun gündeminde daha fazla yer bulan Erdoğan'ın konuşması en çok Hindistan ve Pakistan'dan reaksiyon aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/22/iecrop/erdogan-reuters2_16_9_1632290723.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/erdoganin-bmdeki-konusmasi-en-cok-o-bolgede-gundem-oldu-6662953/"]