Emine Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'da Katarlı İş Kadınları Derneği tarafından düzenlenen Üst Düzey Katar-Türkiye Kadın Buluşması'na katıldı. Erdoğan, ekonomik kalkınma için kadınların güçlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, "Sürdürülebilir kalkınmayla kadınların ekonomik ve sosyal olarak güçlenmesi arasında doğrudan bir ilişki var. Yani kadınlar, temel insan haklarını kullanmadığı, eğitimden ve istihdamdan mahrum kaldığı zaman kalkınmanın gerçekleşmesi mümkün değildir" dedi.

Bunun coğrafi sınırları aşan, dünyadaki tüm kadınlarının ortak meselesi olduğunun altını çizen Erdoğan, tek bir kadının bile güçlenmesinin, kendi ailesinden başlayarak etkisi gittikçe büyüyen bir iyileşme hali sağlayacağını belirtti. Erdoğan, hem sosyal hem de ekonomik olarak kalkınmış kadınların sayısının arttıkça sosyal yapıdan üretim sistemlerine kadar çok boyutlu dönüşümler yaşanacağını dile getirdi.

"HER İLİMİZDE, ETKİLEYİCİ BAŞARI HİKAYELERİYLE KARŞILAŞABİLİRSİNİZ"

Türkiye'de özellikle kadın girişimci ekosistemini genişletmek için çok yönlü destek mekanizmalarının olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kadın girişimcilere yönelik krediler, kadınların kendi işlerinin başına geçmesine imkan veriyor. Her ilimizde, etkileyici başarı hikayeleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu da kadın dünyasına ait fikirleri, ilhamları, hayalleri somut bir hizmet ya da ürün olarak karşımıza çıkarıyor. Bunun sonucu olarak kadın bakış açısının, hayatı kendi yorumuyla baştan sona dönüştürdüğünü görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"YEŞİL EKONOMİNİN ANA AKTÖRLERİ KADINLAR OLACAKTIR"

İnsanlığın en acil çözüm bekleyen sorunu olan iklim değişikliği ile mücadele için yeşil ekonomiye geçişin hızlandırılmasının önemine dikkat çeken Erdoğan, "Şu çok açık ki yeşil ekonominin ana aktörleri kadınlar olacak" dedi.

Yeşil ekonominin, en basit anlamıyla yaşanabilir bir gelecek dünyası kurmak olduğunu belirten Erdoğan, "Tüm insanlık olarak yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarıyla yeni sistemler kuracağımız, yeni bir rota çizmemiz gerekiyor. İşte bu nedenle kadınların sahip olduğu moral değerlerle örülü yeni iş modellerine ihtiyacımız var. Yani çevreye sıfır olumsuz etkiyle büyüyen, kadın aklı ve ruhunun hakim olduğu şirketler bu işin altın anahtarları olacak. Tüm bunları göz önüne aldığımızda Türkiye ve Katar kadın liderlerinin ortaklığı, sadece iki ülke için değil, coğrafyamız için de öncü olacaktır" şeklinde konuştu.

KATAR ULUSAL MÜZESİ'İ GEZDİ

Emine Erdoğan, Katarlı iş kadınlarıyla bir araya geldiği toplantıdan önce Katar Ulusal Müzesi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, müzeye ilişkin bilgi alırken, Katarlı İş Kadınları Derneği Başkan Yardımcısı Aisha Al Fardan da kendisine eşlik etti. (İHA)

[old_news_related_template title="Erdoğan: Katar'ın güvenlik ve istikrarını kendi ülkemizinkinden ayrı tutmuyoruz" desc="Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Katar'ın güvenlik ve istikrarını kendi ülkemizinkinden ayrı tutmuyoruz. Dost kara günde belli olur düsturuyla Katarlı kardeşlerimizin uğradığı haksızlıklar karşısında tepkimizi ortaya koymaktan çekinmedik' ifadelerini kullandı. Katar ile 15 iş birliği anlaşması imzalandığını da duyuran Erdoğan, 'Ayrıca Katar, Türk ekonomisine yönelik spekülatif ataklarda da daima bizlerin yanında olmuş, ülkemize duyduğu güveni göstermiştir' ifadelerine yer verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/07/iecrop/katar-1_16_9_1638892556.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/erdogan-katarin-guvenlik-ve-istikrarini-kendi-ulkemizinkinden-ayri-tutmuyoruz-6813671/"]

[old_news_related_template title="Türkiye ve Katar, İslam karşıtlığı eğilimine karşı iş birliği yapacak" desc="iyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile Katar Vakıflar ve İslam İşleri Bakanı Ghanem bin Shaheen Al Ghanim arasında imzalan Vakıflar ve İslami İşler Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı ile İslam karşıtlığı eğilimine karşı somut adımlar atılması konusunda iş birliği yapılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/07/iecrop/prof.dr_.alierbas_16_9_1587997952-880x495-1_16_9_1638887467.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/turkiye-ve-katar-islam-karsitligi-egilimine-karsi-is-birligi-yapacak-6813457/"]