İstanbul Gaziosmanpaşa'da 21 Mart 2020 tarihinde meydana gelen olayda tutuklu sanık Cemal Albayrak, kendisini reddeden Buse Güler’i, iş çıkışında tabancayla ateş ederek ağır yaralamıştı.

Vücuduna 4 kurşunun isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Güler, kaldırıldığı hastanede 18 gün yaşam mücadelesi vermişti.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Cemal Albayrak mahkemeye getirildi. Duruşmada Buse Güler, ailesi ve taraf avukatları da hazır bulundu.

Mahkemede son sözleri sorulan Cemal Albayrak, olaydan dolayı pişmanlığını dile getirdi.

18 YIL HAPSE MAHKUM EDİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme başkanı, Cemal Albayrak’ı, Buse Güler’e karşı, ‘tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 18 yıl hapse mahkum ederek, tutukluluğunun devamına hükmetti.

“BUNLARI İÇERİDE İYİCE DÜŞÜN”

Mahkeme başkanı, kararını açıkladıktan sonra sanık Cemal Albayrak’a, “Bu tarz suçlar belli bir kişiye yönelik değerlendirilmemeli. Sen bir insanın istediğiyle arkadaşlık yapma hakkına da gece dışarı çıkma hakkına da zarar vermiş oluyorsun. Bunları içeride bulunduğun sürede iyice düşün. Topluma nasıl zarar verdiğini iyice düşün” ifadelerini kullandı.

“18 YIL ÇOK ŞÜKÜR”

Kararın açıklanmasının ardından duruşma salonundan çıkan Buse Güler’in gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Güler, “Çok şükür. Bugün ağlamayacağım, sadece güleceğim. 18 yıl. Çok şükür Allah’ım, kasten adam öldürmeye teşebbüs. Kurban olayım Allah’a” ifadelerini kullandı.

“BU KARARIN SAPLANTILI KİŞİLERE DERS OLMASINI UMUYORUM”

Karar sonrası konuşan avukat Necmi Uğur Çelikel, “Mahkeme, sanığın eyleminin ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ olduğunu sabit gördü ve bu doğrultuda kendisinin 18 sene cezalandırılmasına hükmetti. Umuyorum bu karar, bundan sonra bu tarz saplantılı düşüncelere sahip olanlara bir ibret olur ve bu düşüncelerin sonucunda gerçekleştirdiği eylemlerin iki taraf için de nasıl bir sonuca mal olacağını biraz daha anlarlar. Buse vermiş olduğu hukuk mücadelesini kazandı. Umuyorum bundan sonra topluma ve sosyal hayatına daha fazla adapte olacaktır. Buse’nin şu an yaşamsal bir tehlikesi olmasa bile yaşam standartları belli bir derecede düştü. Bunlarla alakalı da inşallah mağduriyetler giderilecek” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Kocası tarafından vurulan kadın: Her ikimizin de telefonlarını alın" desc="Kocaeli'de 22 yıllık eşi Muhlise Demireli'yi tabancayla vurduktan sonra intihar eden Yusuf Demirel'in, eşinin cep telefonuna gelen mesajları görünce tartıştığı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/08/iecrop/aaa_16_9_1638964080.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/kocasi-tarafindan-vurulan-kadin-her-ikimizin-de-telefonlarini-alin-6815228/"]