Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, İstanbul Beyoğlu’nda esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

“KÜÇÜK ESNAF BİTTİ”

Bir kadın esnaf, “Küçük esnaf bitti. Zenginin zaten durumu var, bir şekilde geçiniyor. Biz kiracılar sürünüyoruz işte.” sözleriyle dert yandı.

“İNSANLARIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ”

Yazıcı, “Bu yaşadığımız bir sonuç. İktidar partisinin işletmiş olduğu politikalar zengini daha zengin etti, ancak küçük ve orta ölçekli esnafı daha da fakirleştirdi. İnsanların alım gücü düştü.” diyerek karşılık verdi.

“MALLARI ARTIK DOLARLA VERİYORLAR”

Bir ayakkabıcı esnafı ise, “Şu an mal alıyoruz, Türk Lirası’ndan son bir hafta 10 gündür dolar üzerinden veriyorlar bize.” ifadelerini kullandı.

“10-20 LİRAYI ÖDEYEMEYEN İNSANLAR VAR”

İlaç temininde yaşanan sıkıntıya dikkat çeken bir eczacı, “Bin kalem ilaç yok şu anda. Çok zor durumda yani insanlar, İlaç farkını ödeyemeyen insanlar var. 10-20 lirayı ödeyemeyen insanlar var şu anda.” dedi.

“HALKIN NE ÇEKTİĞİNİ GÖREMİYORLAR”

Yazıcı, “Şöyle bir tablo oluştu: İktidardakilerin ekonomisi başka, halkın ekonomisi başka. Dolayısıyla halkın ne çektiğini onlar şu anda göremiyorlar.” şeklinde yanıt verdi.

“DURUM O KADAR SIKINTILI”

Bir başka dükkana uğrayan yazıcı, esnafa, “Sizde kaç çeşit mal var, her birine zam geliyordur, hepsine yetişebiliyor musunuz?” diye sordu. Esnaf, “Hayır. Tırnaklarımız koptu etiketleri değiştirmekten. O kadar sıkıntılı bir durumdayız.” şeklinde cevapladı.

[old_news_related_template title="Esnaftan zamlar sonrası dikkat çeken not" desc="Bir esnaf, işyerinin camına üç ay önceki hammadde fiyatlarıyla bugünkü fiyatların yer aldığı bir duyuruyu yapıştırdı, “40 çeşit kullandığımız hammaddeye zam gelmiştir. Sattığımız ürünlere mecburi olarak fiyat artışı yapılmıştır. Allah yardımcımız olsun.” notunu düştü. Duyuru üzerinden iktidara yüklenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Sebep olan kim? Sarayda oturan şahıs!” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/25/iecrop/esnaf_16_9_1637864442.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/esnaf-3-ay-onceki-fiyatlarla-bugunku-fiyatlari-camina-asti-6790458/"]

[old_news_related_template title="Alışverişe Akşener katıldı, İYİ Partili vekil açıkladı: Vatandaşın gerçek yıllık enflasyonu yüzde 50.76" desc="TÜİK, kasım ayı yıllık tüketici enflasyonunun yüzde 21,31 olduğunu açıkladı. Ancak tam bir yıldır sürdürdüğü, “Vatandaşın Gerçek Enflasyonu” çalışmasının sonuçlarını paylaşan İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, gerçek enflasyonunun yüzde 50.76 olduğunu söyledi. Dikbayır’ın alışverişine eşlik eden İYİ Parti lideri Meral Akşener ise, “TÜİK’in verilerine göre bakıldığında Türkiye güllük gülistanlık. Ama gerçek enflasyona baktığımız zaman 50.76. Ücretlere yapılacak iyileştirmelerin de bu orana göre yerine getirilmesinde çok büyük fayda var.” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/03/iecrop/2bdf0662-e5d2-40ad-9688-cf06d6d42644_16_9_1638545138.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/alisverise-aksener-katildi-iyi-partili-vekil-acikladi-vatandasin-gercek-yillik-enflasyonu-yuzde-50-76-6806417/"]