Son aylarda rahatsızlığı nedeniyle Silivri'deki özel bir hastanede tedavi gören Kayıhan Güven, çoklu organ yetmezliği nedeniyle 15 gündür yoğun bakımdaydı. Güven bu sabah kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Marmara, Galatasaray, İstanbul Ticaret ve Yeditepe Üniversitelerinin gazetecilik bölümlerinde öğretim görevlisi olarak çalışan Güven, son olarak Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde ders veriyordu. Gittiği her üniversitede kurduğu haber ajanslarıyla yüzlerce öğrenciyi profesyonel hayata kazandıran Güven, genç kuşak gazetecilerin hocası olarak da biliniyordu. Derslerinde daha çok röportaj teknikleri ve fotoğraf çekmenin inceliklerini anlatan Güven'in yine öğrencileriyle birlikte çıkardığı çok sayıda dergi ve kitap bulunuyor.

KAYIHAN GÜVEN KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Anabilim Dalı'nda yaptı. Hukuk eğitimi almasına rağmen tercihini gazetecilikten yana kullandı. Bir dönem Cumhuriyet Gazetesi'nde çalıştı.

Marmara Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Özellikle Yaşar Kemal ve Fikret Otyam'la anılan röportaj tekniğini öğrencilerine aktararak günümüze taşıdı. Özellikle 1993 yılında kurduğu Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Haber Ajansı ile medya dünyasına çok sayıda gazeteci kazandırdı. Çalışma alanları fotoğraf teknikleri, söyleşi ve röportaj konularını oluşturmaktadır.

[old_news_related_template title="Küresel Gazeteciler Konseyi: Türkiye'de 20 gazeteci coronadan hayatını kaybetti" desc="Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) tarafından yapılan açıklamada, 2020 yılında corona virüse yenik düşen 300’den fazla gazeteciden 20’sinin Türkiye'de yaşamını yitirdiği belirtildi. Bu sayıyla Türkiye'nin dünyada 8. olduğu açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/28/iecrop/basin-ozgurlugu-shutter_16_9_1588494412_16_9_1609177411.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kuresel-gazeteciler-konseyi-turkiyede-20-gazeteci-coronadan-hayatini-kaybetti-6187124/"]