İngiltere'de yaşadığını belirten Çetin Dedeoğlu, ailesinin 20-25 yıl önce mahalleye taşındığını, kavgalı oldukları ailelerin kendilerinden sonra geldiğini, ilk gerginliğin 2010 yılında yaşandığını söyledi.

12 Mayıs'taki saldırı için hiçbir sebep bulunmadığını kaydeden Dedeoğlu, 22 Mayıs'ta da ailesine hakaret ve tehditte bulunulduğunu ileri sürdü. Bu olaydan sonra evlerine güvenlik kamerası taktırdığını söyleyen Dedeoğlu, şöyle devam etti:

"Hatta K. Ailesi'nin özel hayatına müdahale etmemek için kameraların açısını sadece bahçemizi görecek şekilde ayarlamaya özen gösterdik. Kameraları taktırmamdaki amaç, karşı tarafın saldırılarının devam etme ihtimaline binaen delil elde etme maksatlıydı."

Dedeoğlu, saldırıdan dört gün önce Saraçoğlu Mahallesi'nde oturan dedesini ziyarete gittiği için evde olmadığını anlattı. O gün Ukrayna'ya gitmek üzere Ankara'da bulunurken saldırı haberini aldığını anlatan Dedeoğlu, şunları söyledi:

"Olayın kedi ve benzeri şeyle ilgisi yoktur. Babamın o tarihte ektiği tarla Lüfti K.'nin tarla komşusudur. Lütfi tarla işleri için babamdan yardım istemiş. Radyoda güneydoğudaki olaylar nedeniyle haber çıkınca Lütfi, Kürtlere küfretmiş. Bir iki kez daha tekrarlayınca babam 'Nasıl küfredersin, seni sinkaf ederim' demiş. Bütün Kürtleri PKK ile bir tutamayacağını söylemiş. Bu olay karakola yansımamış."

Dedeoğlu, 12 Mayıs'taki saldırıda tutuklanan Ayşe K.'nin tahliye edilmesi sonrasında karşı tarafın bakış ve kafa sallama şeklindeki tehditkar hareketlerinin arttığını savunarak, "Babam, Ayşe'nin sürekli tansiyonu yükseltmeye çalıştığını ifade ederdi" dedi.

[old_news_related_template title="Konya'daki katliamın dehşet veren görüntüleri ortaya çıktı" desc="Konya'da dün saat 19.00 civarında Meram ilçesi Hasanköy Caddesi, Özşahin Sokak'taki bir eve silahlı baskın düzenlenmiş, Dedeoğlu ailesinden 7 kişi kurşuna dizilerek katledilmişti. Feci olayın görüntüleri ortaya çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/31/iecrop/dehset-2_16_9_1627750079.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/konyadaki-katliamin-dehset-veren-goruntuleri-ortaya-cikti-6567533/"]

[old_news_related_template title="Konya'da eve silahlı baskın: Saldırganlar aynı aileden 7 kişiyi öldürüp evi ateşe verdi" desc="Konya Meram'da bir eve giren silahlı kişiler, evde bulunan aynı aileden 7 kişiyi öldürdü. Saldırganlar evi ateşe vererek kaçtı. Polis olayla ilgili mahalle sakinlerinin ifadesine başvururken, cinayetleri işleyen şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, '2 aile arasında 11 yıldır devam eden bir husumet söz konusu. Bundan 4-5 ay önce tartışma söz konusu olmuş. Bunların hepsi hem güvenlik güçlerimize hem de adalete intikal etmiş. Ondan önce de çeşitli tartışmalar söz konusu olmuş' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/30/iecrop/konya-iha-1_16_9_1627665942.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/konyada-silahli-saldirida-6-kisi-oldu-ev-atese-verildi-6565704/"]