Esenler Belediye Başkanı ve İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından videolu paylaşım yapmış ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik "İBB'de 13 bin 353 kişiyi işinden ettin ve partizanca, adaletsiz bir şekilde de 45 bin 29 kişiyi işe aldın" ifadelerini kullanmıştı. Göksu işe alım bilgilerini de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verisine dayandırmıştı.

"CUMHURBAŞKANINI YANILTAN VERİLERİN MİMARI BİR KEZ DAHA KENDİNİ İFŞA ETMİŞTİR"

İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından Göksu'nun videoda elinde tuttuğu belgeleri paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

* Hazırladığı videoda 'Çalışma Bakanlığı verisine göre İBB’de 45 bin kişi işe alındı' diyen kişinin 'resmi evrakı' ektedir, gördüğünüz gibi basit bir çıktı.

* Cumhurbaşkanını yanıltan verilerin mimarı bir kez daha kendini ifşa etmiştir. Not: KİPTAŞ binasına 6539 kişi sığmaz.



[old_news_related_template title="İmamoğlu: Millet işini yapanı sever, yalan üreteni değil" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara dönüşü incelemelerde bulunduğu Kartal ve Maltepe’de vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. İmamoğlu, kendisine destek veren İstanbullulara, “Şimdi işimize bakalım, tamam mı? Hep beraber işimizi yapalım. Millet işini yapanı sever; yalan üreteni değil. Endişe etmeyin” yanıtını verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/28/iecrop/imamoglu-1_16_9_1640707091.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/imamoglu-millet-isini-yapani-sever-yalan-ureteni-degil-6854696/"]