İBB'de işe alınan bazı kişilerin terör örgütleriyle irtibat ve iltisaklının tespit edildiği ihbarı üzerine İçişleri Bakanlığı 'özel teftiş' başlatacaklarını duyurmuştu.

İBB Sözcüsü Murat Ongun dün telefonla katıldığı KRT TV yayınında bakanlığın müfettişlerinin İBB'de mesaiye başladıklarını açıkladı.

BAKANLIĞIN CEVABI: 'SEN SORU SORAMAZSIN' 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun meclisteki bütçe görüşmesinde yaptığı açıklamayla konudan haberdar olduklarını, aynı gün kendi içlerinde teftiş başlattıklarını, bir gün sonra da bakanlığa yazı gönderek söz konusu 557 kişinin kim olduğunu sorduklarını hatırlatan Ongun, yazıya cevabın bugün itibariyle posta yoluyla kendilerine ulaştığını söyledi. Ongun,  cevap yazısındaki imzanın İller İdaresi Genel Müdürlüğüne ait olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımız anlasın diye biraz amiyane tabirle ifade edeceğim, yazıda şöyle diyor: ‘Ey İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sen İçişleri Bakanı'na soru soramazsın, onun muhatabı sen değilsin. Eğer merak ettiğin bir şey varsa işe giren insanların dosyasını valiliğe gönder, valilik inceler sana da yanıtını verir.'"

'BAKANLIK CEVAP VERMEDİ, SABAH GAZETESİ 37 KİŞİNİN İSMİNİ YAZDI' 

Ongun, bakanlıktan cevap beklerken bu süreçte Sabah gazetesinin 37 kişinin ismini yayınladığını hatırlatarak, "Biz de bu 37 kişiye baktık, 'kimdir bunlar' diye. Bunların 8 tanesinin İBB ile ilgisi yok. 29 tanesi İBB’nin çeşitli iştirak şirketlerinde çalışıyor. Bu arkadaşları çağırdık, dedik ki; sen bu musun? Senle ilgili böyle iddialar. Bu arkadaşlarımızın 20 tanesi kendi rızasıyla gidip hem suç duyurusunda bulundular hem de kendileri ile ilgili yayın yapan Sabah gazetesine tazminat davası açtılar. Biz bu 557 kişi kimdir onu bilmiyoruz. Bize bu verilmedi." dedi.

'MÜFETTİŞLER MESAİLERİNE BAŞLADI'

Ongun, bugün itibariyle İçişleri Bakanlığının görevlendirdiği müfettişlerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde mesailerine başladıklarını açıkladı. Bunun bir milli güvenlik meselesi olduğunu belirten Ongun, "O yüzden İBB, her alanda sayın müfettişlerimize yardımcı olmak, her istedikleri tüm belgeleri temin etmekle zorunludur ve biz bunu severek yapıyoruz. Biz devletimizle eş güdümlü, devletimizin istediği her belgeyi onlara teslim eden İstanbul Büyükşehir Belediyesiyiz." dedi.

'BU BİR KUMPASTIR'

Ortada kirli bir propaganda ve manipülasyon olduğunu vurgulayan Ongun, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu sokakta gezen bir insan. Şimdi bu kampanya yapıldığı zaman bunun yansıması sokakta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanına olacak. Yozgat'ta Ekrem İmamoğlu sokağa çıktığı zaman ‘Sen teröristleri işe almışsın' diyecek olan vatandaşın muhatabı olacak. Bu iş tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik bir oyundur, kumpastır, organizasyondur." dedi.

[old_news_related_template title="İddianamede, İBB’nin adı 38 yerde geçiyor!" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/30/iecrop/aytunc-erkin_16_9_1640882266.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/aytunc-erkin/iddianamede-ibbnin-adi-38-yerde-geciyor-6859088/"]

[old_news_related_template title="İstanbul Büyükşehir’e 4 müfettişle girildi" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/30/iecrop/saygi-ozturk-son_16_9_1640881989.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/saygi-ozturk/istanbul-buyuksehire-4-mufettisle-girildi-6859072/"]