Operasyon, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre,  bir ihbarcının bazı firmaların Halkalı Gümrüğü üzerinden hayali ihracat yaptığını bildirmesi üzerine soruşturma başlatıldı. İhbar üzerine önce gümrük müfettişleri çalışma yaptı. Birkaç yıllık çalışmayla hazırlanan rapor mali polise devredildi.

29 TEKSTİL FİRMASI

Polisin yaptığı araştırmalarda, Rusya, Polonya, Macaristan, Ukrayna, Romanya ve Kosova’ya ihracat yapan 29 tekstil firmasının örgütlü olarak hareket ettiği anlaşıldı. Hayali ihracat yapan firmaları E.Ç.’nin organize ettiği belirlendi.

HAYALİ ÜRÜN SAHTE FATURA

İddiaya göre, şebeke üyeleri birkaç firma üzerinden tekstil ürünü gönderiyordu. Bazı sevkiyatlar ise yapılmadan yapılmış gibi kayıtlara giriyordu. Ancak gönderilen ve gönderilmiş gibi gösterilen ürünler sahte faturalarla çok yüksek fiyatlarla gösteriliyordu.

Araştırmalarda, aralarında KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile ihraç edilmiş devlet memurluğuna dönmüş bir emniyet müdürü ve bir gümrük müdürünün de bulunduğu 51 şüpheli tespit edildi.

Mali polisin uzun süre takibi sonrasında, bu sabah operasyon düzenlendi. İstanbul, Hatay, Yalova, Kırklareli, Adıyaman, Gaziantep, Bilecik ve İzmir olmak üzere 8 ilde düzenlenen baskınlarda 28 şüpheli yakalandı. Çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

[old_news_related_template title="SGK’da milyarlık ilaç ve tıbbi cihaz operasonu" desc="Açıkları nedeniyle kara deliğe dönüşen SGK, şimdi de milyarlık ilaç ve tıbbi cihaz soruşturmasıyla çalkalanıyor. Çok sayıda üst düzey personel görevden alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/09/iecrop/09-sgk_16_9_1631148265.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/sgkda-milyarlik-ilac-ve-tibbi-cihaz-operasonu-6638891/"]