İstanbul'da fırtına ve dolu yağışı etkili olmaya başladı. Kağıthane ve Sultangazi'de fırtına çatıları uçurdu.

Bazı noktalara yıldırım düşerken, ağaçlar devrildi. Dolu yağışı da ara ara etkili olurken vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.



BİR KİŞİ YARALANDI

Olay, Sultangazi Merkez Hapipler Mahallesi, 2723 Sokak'ta yaşandı. Fırtınanın etkisiyle sokakta çok sayıda çatı uçtu.

Bir kişi çatıdan kopan parçanın çarpması sonucu omzundan yaralandı. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Yayla Mahallesi'nde ise fırtınanın etkisiyle mahallede çok sayıda evin çatısı uçarken, bir gecekondunun da çatısı çöktü, sokaklarda bulunan araçlar da zarar gördü.

İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaşananlar sonrası mahallenin elektriği de kesildi.



BEYKOZ'DA TARİHİ ÇINAR DEVRİLDİ

Olay saat 19.30 sıralarında Beykoz Körfez Caddesi Anadoluhisarı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre yaklaşık 200 yıllık olduğu öğrenilen tarihi çınar ağacı, fırtına sebebiyle yola devrildi.

Yolu boydan boya kapatan ağaç, cadde üzerinde bulunan bir banka şubesinin camlarına zarar verirken çevredeki diğer esnafın dükkanlarında hasar meydana geldi.

FOTO: DHA


İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve belediye ekipleri tarafından yapılan uzun çalışmalar sonucu ağaç parçalara ayrılarak kepçe yardımıyla kamyona yüklendi.

Cadde üzerinde bulunan başka bir ağacın yıkılma riskini ortadan kaldırmak için ekipler ağacı kökünden kesti. Anadoluhisarı sahil yolu mevkii her iki istikamette de trafiğe kapandı.



"BESLENEMEYEN AĞAÇ KÖKÜNDEN ÇÜRÜYOR"

Olayın görgü tanığı Mustafa Babuz, şu ifadeleri kullandı:

* Fırtına başladıktan yaklaşık beş dakika sonra, ağaçta çatırdama hissedildi. Çatırdamayı buradaki esnaf arkadaşımız fark ediyor. Fark eden esnaf arkadaşımız o anda insanları uzaklaştırıyor.

* Uzaklaştırdıktan sonra ağaç beş saniye içerisinde yıkılıyor. Alt zemin çok fazla betonla kaplandığı için ağaç beslenemiyor. Oksijensiz kalıyor. Beslenemeyen ağaç kökünden çürüyor.

* Böyle bir tarihi çınar ağacı yok olup gitti. Yaklaşık 200 yıllık bir ağaç bu. Allah'tan bir cana zarar gelmedi. Bir iki araca zarar verdi. Bir de esnafımız zarar gördü.



"MASALARI TOPLARKEN AĞACIN ALTINDA KALIYORDUK"

Cadde üzerinde kuru yemiş dükkanı sahibi Cem Yiğit ise "Rüzgar başladı, fırtına çıktı. Yan esnafımızın masa ve sandalyelerini kurtaralım derken ağacın altında kalıyorduk az daha. Feci bir ses geldi. Şok olduk on dakika kendimize gelemedik. Çok şükür yaralanan olmadı. Maddi hasarımız var. Kepenkler, tenteler falan yıkıldı.  Ama buna şükürler olsun kimsenin canına bir şey olmadı" şeklinde konuştu.

SARIYER'DE DEVRİLEN AĞAÇ SAHİL YOLUNU KAPATTI

Fırtına sebebiyle saat 20.30 sıralarında Sarıyer'e bağlı Baltalimanı Mahallesi Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde bulunan bir ağacın dalı koparak yola devrildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye aracı sevk edildi.

Devrilen ağaç dalı nedeniyle, Beşiktaş-Sarıyer istikameti çift taraflı olarak trafiğe kapandı. Ekipler İtfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışmalarının ardından ağaç dalları kesilerek yoldan kaldırıldı. Dalların kaldırılmasıyla birlikte trafik yeniden açıldı.



BÜYÜKDERE CADDESİ'NDE AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Sağanak yağış ve fırtınanın vurduğu Sarıyer'de Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan Astsubay Orduevi'nin önündeki iki ağaç fırtınanın şiddetine dayanamayarak devrildi.

Devrilen ağaçlar nedeniyle Beşiktaş-Sarıyer istikameti trafiğe kapandı. İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu ağaçların kaldırılmasının ardından trafik tekrar ulaşıma açıldı.

Yaşananları anlatan Hıdır Ulaş, her şeyin 3 dakika içinde olduğunu belirterek, “Şimşekler çakıyordu, o anda eşimle konuşuyordum. 'Kapat telefonu' dedim. 'Şu anda kıyamet burada' dedim. Bir dakika sonra 3 dakika sürdü 5 dakika değil yani. Yıldırımlar falan çaktı. Allah'tan o anda araç geçmiyordu. Bir de insanlar geçmiyordu. Burada normalde insanlar sel gibi akıyor. Yani 3 dakika içinde oldu. Restorana bile su bastı yani. Allah'tan insanlara bir şey olmadı" dedi.



KAĞITHANE'DE BİR BİNANIN ÇATISI UÇTU

Fırtınanın vurduğu ilçelerden biri de Kağıthane oldu. Şiddetli fırtına nedeniyle Seyrantepe Mahallesi Aladağ sokakta bulunan 5 katlı binanın çatısı uçtu. Bir süre binanın gövdesinde asılı kalan çatı kısa süre sonra yola düştü. Çatının altında kalan 3 aracın sahipleri tarafından son anda olay yerinden kaldırılırken, araçlarda hasar meydana geldi.

EDİRNE’DE DE SAĞANAK ETKİLİ OLDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün şiddetli yağış uyarısının ardından Edirne’de, saat 16.30 sıralarında, sağanak başladı.

Dışarıda olanlar, yağmura hazırlıksız yakalanırken, sürücüler ise yollarda zor anlar yaşadı. Saraçlar Caddesi’nde yürüyenler, sağanak sırasında tente ve saçak altlarında dinmesini bekledi.

Yollarda ise kısa sürede su birikintilerinin oluştuğu görüldü. Şiddetli yağmur, 10 dakika sürerken, yağmur bulutları, gündüzü geceye çevirdi. DHA